Skribent

MovieZine.se

24 december 2013 | 00:01

Fynda film på mellandagsrean

Plocka hem "Django Unchained", "Call Girl" och "Drive" till finfina priser.

Att de bästa julklapparna är de man köper till sig själv, det vet väl alla? För en filmälskare finns inget bättre tillfälle för att utöka samlingen än den årliga mellandagsrean... som redan har smygstartat på vissa håll! Vi har kollat närmare på utbudet hos Discshop.se och plockat ut våra favoriter:

Drive

Ryan Gosling och Nicolas Winding Refn i sitt första magiska samarbete. Dramat om stuntföraren som hjälper till vid bankrån är en blivande klassiker, dessutom till ett riktigt bra pris.

Köp "Drive" på Blu-ray för 29 kr »

Nils Poppe

1948 föddes karaktären Fabian Bom, den pedantiske översittaren med prickmustacher som kom att bli en av Nils Poppes mest populära rollfigurer på film. Det gjordes sju Bom-filmer och de tre första - "Soldat Bom", "Pappa Bom" och "Tull-Bom" - är nu samlade i en box och ges för första gången ut på DVD.

Köp "Nils Poppe - Bom Box" på DVD för 49 kr »

Call Girl

Mikael Marcimains starka regidebut var en av förra årets mest omtalade och omtyckta svenska filmer. Pernilla August är guld värd i rollen som bordellmannan Dagmar, som lurar in två unga flickor i fördärvet medan Stockholms toppolitiker gör saker man inte borde. Ett omskakande måste!

Köp "Call Girl" på DVD för 79 kr »

Disney Treasures

Ingen jul utan Kalle och Musse! Walt Disney Treasures är en exklusiv serie filmer från de första och revolutionerande åren inom tecknad film. En unik kollektion som är ett måste för alla Disney-älskare, stora som små.

Köp "Chronological Donald vol. 1" på DVD för 99 kr »

Köp "Mickey Mouse in Living Color" på DVD för 99 kr »

Django Unchained

När Quentin Tarantino gav sig på en av sina favoritgenrer, spaghettivästern, blev resultatet en av hans allra bästa filmer. Jamie Foxx spelar titelns Django ("The D is silent"), som söker hämnd på den brutale slavägaren Calvin Candie, briljant spelad av Leonardo DiCaprio.

Köp "Django Unchained" på Blu-ray för 99 kr »

Sagan om Ringen

Gjorde årets "Hobbit" dig sugen på att återbesöka Midgård? Peter Jacksons trilogi om Härskarringen innehåller de tre hyllade första filmerna i sina förlängda versioner, och massvis med bonus från den ambitiösa inspelningen och efterarbetet. Totalt 6 Blu-rays och 9 DVD:er.

Köp "Filmtrilogin om Härskarringen" för 349 kr »

Föredrar du ändå filmerna i sina bioversioner? Kolla då in:

"Sagan om Ringen" på Blu-ray för 59 kr »

"Sagan om de två tornen" på Blu-ray för 59 kr »

"Sagan om konungens återkomst" på Blu-ray för 59 kr »

Star Wars

Den här boxen har något år på nacken, men är det någon "Star Wars"-box man ska ha så är det den. Här finns 9 discar, över 40 timmars extramaterial och såklart alla de sex klassiska rymdäventyren. Något att trösta sig med i den långa väntan på "Episode VII"...

Köp "Star Wars - The Complete Collection" på Blu-ray för 579 kr »

Arkiv X

Ska vi bara välja en TV-box att fördriva mellandagarna med, så blir det "Arkiv X". Ren och skär nostalgi för alla som växte upp på 90-talet, och för de som är för unga att minnas agenterna Mulder och Scullys övernaturliga äventyr är det ett utmärkt tillfälle att ta igen en riktig kultserie. Alla 9 säsonger är med, plus de båda långfilmerna som extra russin i gröten.

Köp "Arkiv X"-boxen på DVD för 549 kr »

| 24 december 2013 00:01 |