Skribent

Patrik Jonsson

4 november 2011 | 00:01

FX vann striden om Charlie Sheen

I veckans TV-rapporter berättar vi att "American Horror Story" får en andra säsong och att FX planerar att göra remake på 80-talssuccén "Wiseguy".

Ja, vi kör igång den här artikeln med lite heta Charlie Sheen-news! I slutet av förra veckan så blev det äntligen klart vilken kanal det var som vann striden om Sheens "Anger Management"-sitcom som löst baseras på filmen med samma namn som då det begav sig hade Jack Nicholson och Adam Sandler i huvudrollerna.

Det var FX, japp en kabelkanal och detta lär ju betyda att Sheen verkligen kommer att få härja runt och ta ut svängarna rejält! Serien bör passa FX som handen i handsken då kanalen sedan tidigare har satsat ganska så stort på udda och mörka komediserier som "It's Always Sunny in Philadelphia" och nu senast "Wilfred". 10 avsnitt är beställda och premiär blir det till sommaren, inget exakt datum är dock satt. Det här kan bli bra, riktigt bra, jag längtar redan efter en praktiskt taget ocensurerad Charlie Sheen som löper amok på bästa sändningstid!

Mer FX blir det då kanalen inte bara har gett sin originella (bisarra) skräckserie "American Horror Story" en full säsong, de har även tilldelat den en andra säsong. Det känns skönt med kanaler som vågar satsa på något som verkligen sticker ut. Trots all smutskastning (redan innan premiären) av "bättre vetande" recensenter så har serien slagit alla tidigare tittarrekord vad det gäller FX. En andra säsong kanske ändå inte var så överraskande med dessa siffror i åtanke, men kanalen ska ändå ha cred för att de vågade satsa på serien redan från första början. Vi kan alltså härmed vänta oss fler absurditeter, lack & läderspöken och skräck hela hösten ut och mer av det nämnda även hösten 2012!

Veckans remake får "ovanligt" nog NBC stå för och den här gången så gäller det 80-talssuccén "Wiseguy". Egentligen så hör väl den här nyheten den förra veckan till, men bättre sent än aldrig. Hursomhelst, ifall de nu promt ska göra en remake av den här serien så hade jag mycket hellre sett att en kabelkanal stod bakom projektet och inte NBC. Visst jag kan ha helt fel, men NBC och "Wiseguy" rimmar inte så där jäkla bra. NBC "Wiseguy", NBC "Wiseguy"...nä, det rimmar inte alls!

David Milchs ("Deadwood") kommande och så in åt he-vete efterlängtade serie "Luck" kommer, som jag tidigare har nämnt, att få sin premiär i januari, den 29:e för att vara mer exakt. Nu har dock HBO lagt in en smygpremiär på serien redan den 11: december, direkt efter "Boardwalk Empire"´s säsongsavslutning.
Pilotavsnittet har regisserats av Michael Mann som även står som huvudproducent tillsammans med David Milch. I huvudrollerna så kommer vi bl.a att få se Dustin Hoffman, Nick Nolte, Dennis Farina, Michael Gambon, Richard Kind och Kevin Dunn. Ja...behöver jag säga mer?

Nyheter i korthet; (rollsbesättningar åter rollbesättningar, en med mustasch!)

Lou Diamond Phillips kommer att göra ett gästframträdande i TNT:s "Southland" och där kommer att han spela *trumvirvel* en polis! Tänka sig!

"The Good Wifes" ensemble får också tillfälligt besök och hos dem så är det Jennifer Carpenter från bl.a "Dexter" som kommer och hälsar på.

Richard Schiff från "The West Wing" kommer att göra en gästroll i "Once Upon a Time" där han kommer att spela skogskungen Leopold som även är far till Snövit.

Gamle Burt Reynolds kommer att dyka upp i FX:s "Archer" där han helt enkelt kommer att spela sig själv. Mustasch!
 
Ja och en ny månad har vi också rumlat och ramlat in i och detta betyder i vanlig ordning ännu ett TV-schema. Denna gång så är det så klart novembers premiärer och säsongsavslutningar som ligger i fokus. Vi hälsar välkommen till bl.a "Hell on Wheels", "I Hate My Teenage Daughter" och "The Exes" och tar farväl till "Sons of Anarchy", "Bored To Death" och faktiskt även till "The Walking Dead" som efter sju avsnitt gör ett litet uppehåll i sin pågående säsong. Varsågoda, här har ni schemat.  Nåväl, jag låter detta lite snyggt avsluta veckans (något korta, stäm mig) artikel och ha det så bra nu där ute i mörka november, månaden som är som gjord för att frossa i TV-serier!

| 4 november 2011 00:01 |