Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

18 maj 2023 | 21:50

10 års väntan är över! Nya säsongen av "Futurama" släpps i sommar

Den nya säsongen av tecknade sci-fi-serien “Futurama” kommer till Hulu i sommar. Den 24 juli är det dags!
Artikeln publicerades först den 15 april. Uppdaterat med ett premiärdatum och trailer.
 
I februari förra året blev det klart att “Futurama” kommer att återvända med en ny säsong på streamingtjänsten Hulu. Nu skriver Variety att de nya avsnitten drar igång 24 juli. Det blir tio avsnitt totalt.
 
Till en början var alla röstskådespelare, förutom John DiMaggio (som spelar Bender) klara för den nya säsongen. Efter en omtalad onlinekampanj kom dock skådisen tillbaka till serien, men utan lönehöjning.
 
Enligt Slashfilm hade produktionen dock en plan B. Man skulle låta en nya gästskådis ta över rollen som Bender för varje avsnitt. Vilken lättnad att vi slipper det alltså.
 
Se teaser-trailern här:
 
 
"Futurama" är en tecknad science fiction-serie från “The Simpsons”-skaparen Matt Groening och David X. Cohen. Serien hade premiär 1999 och i två olika omgångar och avslutades 2013 med avsnittet "Meanwhile". Beroende på hur man räknar är den nya säsongen antingen den åttonde eller den elfte i ordningen. 
 
Tidigare har serier som släppts på Hulu i USA visats på Disney+ i Sverige. Förhoppningsvis får även vi den nya säsongen av "Futurama" i sommar. Vilket exakt datum som gäller för svenska tittare är dock oklart.
| 18 maj 2023 21:50 |