Serie

Skribent

Anders Eklöf

10 februari 2022 | 09:00

"Futurama" återvänder igen med 20 nya avsnitt

"Good news, everyone!" Kultserien "Futurama" får en till chans på Hulu.
"Futurama"-fans har det inte helt lätt, då serien har lagts ner och plockats upp ett antal gånger genom åren. Nu blir det fjärde gången gillt som den humoristiska science fiction-serien får en ny chans.
 
Hulu har nämligen beställt en ny säsong av "The Simpsons"-skaparen Matt Groening och David X. Cohen, bestående av tjugo nya avsnitt.
 
Serien följer Fry som hamnar på 3000-talet av misstag, där han får ett jobb på en intergalaktisk fraktfirma. Tillsammans med bland annat den alkoholiserade roboten Bender och den enögda mutanten Leela ger han sig ut på galna äventyr.
 
- Jag är stolt över att få en ny chans att tänka på framtiden...eller egentligen något annat än nuet. Det är en sann ära att få meddela Futuramas triumferande återkomst en gång till innan vi blir abrupt avbokade igen, säger seriens två skapare. 
 
 
Röster som Billy West (Fry, Dr. Zoidberg, Professor Farnsworth), Katey Sagal (Leela) och Phil LaMarr (Hermes Conrad) återvänder. John DiMaggio som spelar Bender är ännu inte bekräftad, men enligt The Hollywood Reporter är det på gång.
 
Det här blir fjärde gången som "Futurama" plockas upp på nytt. Första gången var 2003 när Fox TV lade ner serien efter fyra säsonger, andra gången efter fyra långfilmer och tredje samt fjärde gången vid slutet av säsong sex och sju på Comedy Central.
 
Den nya säsongen har en planerad premiär någon gång under 2023, alltså cirka tio år efter den senaste gången den avslutades. 
 
Vad tycker du om "Futurama"?
| 10 februari 2022 09:00 |