Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 augusti 2023 | 16:00

Fuskbygget bakom “Jurassic Park” - var chefen egentligen ett svin?

Trots Richard Attenboroughs fina tolkning av karaktären, så kan John Hammonds ledarskap varit anledningen till att Jurassic Park misslyckades.
För 30 år sedan släpptes Steven Spielbergs "Jurassic Park” och satte en ny standard för hela Hollywood. Praktiska effekter blandat med tidig 3D-grafik resulterade i en modern klassiker.
 
Men något som inte känns modernt är ägaren John Hammonds inställning till inspektioner av dinosaurieparken. I en scen berättar en byggarbetare för advokaten Donald Gennaro, att chefen hatar kontroller av hans anläggningar.
 
Det här är något som användaren Dlph_311 på Reddit har snappat upp som skriver: “jag har sett den här filmen flera gånger och det är första gången jag insåg att Hammonds hat mot inspektioner är en av de största anledningarna till att projektet misslyckades”.
 
En annan användare skriver: “han är mycket riktigt en skurk i den ursprungliga boken. Den snåla, vinstdrivna miljardären som tar alla genvägar han kan och ser vetenskap som en väg till ytterligare rikedom och makt”.
 
Jo, “Jurassic Park” är verkligen en skickligt skriven film där varje liten replik har någon betydelse för handlingen. Även om Hammond på pappret är en tvivelaktig chef, så är Richard Attenboroughs briljanta rollprestation så förtjusande att man glömmer bort hans intentioner.
| 26 augusti 2023 16:00 |