Film

Skribent

Thomas Linnaeus

25 december 2023 | 17:00

Frodo och Sam återförenas för att spela årets mest hyllade spel

Elijah Wood och Sean Astin från “Sagan om ringen” har blivit gamers på äldre dar.
Efter succén med “Baldur’s Gate 3” på Game Awards 2023 har Larian Studios återförenat Elijah Wood och Sean Astin. Skådisarna som spelade Frodo Baggins och Samwise Gamgee i “Sagan om ringen”-trilogin får i videon nedan spela deras hyllade fantasy-rollspel:
 
 
Wood och Astin får spela med Larian Studios VD Swen Vincke, som tar stjärnorna genom spelets första timmar. “Baldur’s Gate 3” vann inte bara årets spel på Game Awards, utan fem priser till. Däribland för bästa multiplayer och bästa RPG-spelet.
 
I vår recension skriver vi att spelet “kräver intresse och engagemang, från hjärtat. Om det känns för stort och för mäktigt, ge det tid, du kommer också älska det. I ärlighetens namn, om man ska nörda ner sig i något, så ska man nörda ner sig ordentligt”.
 
Även om betyget landade på 5 av 5, så placerade vi “Baldur’s Gate 3” på tredje plats när vi rankade årets spel. Men vi höll även en omröstning bland våra läsare, och här hamnade (kanske inte särskilt förvånande) även “Baldur’s Gate 3” på första plats.
 
Är “Sagan om ringen” eller “Baldur’s Gate 3” bäst när det kommer till fantasy?
| 25 december 2023 17:00 |