Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

19 juni 2023 | 11:01

Nya “Frasier” överträffar originalet - om man ska tro huvudpersonen

Grammer, som spelat karaktären sedan “Skål” från 80-talet, tror att den nya serien kan vara roligare än sin förlaga.
Likt “Will & Grace” och “Roseanne” som senaste åren fått helt nya färska säsonger, kommer även “Frasier” tillbaka till TV-rutan. Och ska man tro huvudpersonen Kelsey Grammer, så kommer den nya serien kanske vara bättre än originalet:
 
-Först rollsatte vi dessa människor som man aldrig har sett innan. Och mitt under inspelningen av andra avsnittet så tänkte jag: “Jäklar, han gör det, han är Frasiers barn”. Så jag tror att det blir en rolig överraskning för alla. Vi har även med nya karaktärer som man kommer att älska - och det kan faktiskt vara så att nya serien till och med är roligare, berättar Grammar i en intervju med The Independent.
 
“Frasier” sändes under åren 1993 till 2004 och var en spinoff på “Skål” som i sin tur visades mellan 1982 till 1993. Det är bara Kelsey Grammer som återvänder bland huvudrollerna, men cameos från två av originalskådisarna väntar. Spoilervarning: det är Bebe Neuwirth som spelade Frasiers exfru och Peri Gilpin som spelade hans producent.
 
David Hyde Pierce, som så briljant spelade Frasiers bror Niles tackade nej till att återvända. Likt “Skål” kommer nya “Frasier” att utspela sig i Boston. Serien kommer att kretsa kring ett universitetscampus och här får vi bland annat se Jack Cutmore-Scott i rollen som Frasiers son.
 
I USA kommer “Frasier” att visas på Paramount+ redan i år, och när serien kommer till Sverige är i dagsläget okänt.
| 19 juni 2023 11:01 |