Film

Skribent

Thomas Linnaeus

30 juli 2023 | 11:11

“Barbenheimer är en seger för filmkonsten” enligt “Gudfadern”-regissören

Till och med Francis Ford Coppola är imponerad över framgångarna som både “Barbie” och “Oppenheimer” har nått.
“Barbie” och “Oppenheimer” hade premiär förra veckan och lyckades vända en negativ trend i filmvärlden. Folk har vallfärdat till biograferna för att se filmerna, och i skrivande stund har “Barbie” lyckats dra in 700 miljoner dollar, medan “Oppenheimer” har tjänat runt 500 miljoner dollar, skriver The Hollywood Reporter.
 
Inte dåligt! Och en av filmvärldens giganter håller med, Francis Ford Coppola ("Gudfadern"-trilogin, “Apocalypse Now”) uttalade sig nyligen om bägge filmer, i en story på Instagram som THR också skriver om:
 
- Jag har ännu inte sett filmerna, men det faktum att folk fyller stora salonger för att se dem och att de varken är uppföljare eller prequels, inte har något nummer kopplat till dem, vilket betyder att de är verkliga engångsföreteelser, är en seger för filmkonsten.
 
Greta Gerwigs dockfilm har inte bara haft en av de största premiärhelgerna sedan covid-pandemin startade, utan slog rekord för att vara den mest inkomstbringande premiärhelgen någonsin för en kvinnlig regissör i USA.
 
“Oppenheimer” slår kanske inte några rekord, men det är ändå fint att se dramat lyckats dra in stålarna - i en tid då publiken sviker biograferna.
 
Har du hunnit se “Barbie” eller “Oppenheimer”?
| 30 juli 2023 11:11 |