Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 januari 2024 | 09:45

Framtiden ser ljus ut för "Bill and Ted 4" - "Det är en riktigt bra idé"

Ingenting är klart men enligt Bill själv, Alex Winter, finns det en idé som han, Keanu Reeves och manusförfattarna verkligen gillar.
29 år efter Bill och Teds andra galna tidsreseäventyr gjorde duon en bejublad comeback med "Bill & Ted Face Music". Släppt mitt under den där pandemin gjorde den förstås inget större intryck på biografernas biljettkassor, men blev tillräckligt uppskattad för att eventuellt motivera en uppföljare.
 
I en intervju på "The Sarah O'Connell Show" (via ComicBook.com) pratade Alex Winter,  Bill S. Preston Esq i filmerna, om framtiden för franchisen:
 
- Vi håller på med en idé till en fjärde film som vi alla gillar, och killarna kommer att skriva, så vi får se. Det tar tid för oss att få igång dessa saker, och vi vill aldrig göra dem om de inte är fantastiska.
 
Killarna är i det här fallet Ed Solomon och Chris Matheson, som skapade karaktärerna och har skrivit de tre första filmerna.
 
För att "Bill & Ted 4" ska bli av krävs dels att alla inblandade, inklusive Keanu "Ted Logan" Reeves, gillar manuset och känner att det är helt rätt. Men vad den där idén är vill Alex Winter förstås inte avslöja.
 
- Jag vill inte avslöja den - jag kan inte avslöja den eftersom jag då skulle bli dragen och styckad - men det är en riktigt bra idé, en uppenbar idé. Den kommer att skrivas, och vi får se om vi faktiskt kan få den gjord.
 
Vi är med andra ord ganska långt från ett grönt ljus men hjulen har åtminstone börjat rulla.
 
"Bill & Ted Face The Music" är för tillfället tillgänglig att streama fritt på Tele 2 Play, eller hyra och köpa på digitala tjänster som Viaplay och SF Anytime.
| 17 januari 2024 09:45 |