Skribent

Patrik Jonsson

23 februari 2012 | 21:30

Fox satsar på familjen Sutherland

I veckans TV-rapporter berättar vi att James Mangold gör dramat "Ralph Lamb" och att Dick Wolf har nytt projekt på gång åt NBC.

Nu har mer saker börjat att hända kring CBS kommande verklighetsbaserade Las Vegas drama som för tillfället har titeln "Ralph Lamb". Serien, som är skriven av Nicholas Pileggi ("Goodfellas") och som ska regisseras av James Mangold, har troligtvis hittat sin huvudrollsinnehavare, Lamb, i form av Dennis Quaid.
Som om detta inte vore nog så har de även planer på att låta den f.d. "Shield"-hårdingen Michael Chiklis spela Johnny Savino, en karaktär som beskrivs som en sociopatisk maffiaboss tillika hänsynslös mördare. Ingenting står dock skrivet i sten ännu, båda skådespelarna befinner sig just nu i förhandlingar med CBS om just dessa roller, det är bara att hålla alla tummar ni har!

Fox satte ju klorna i Kiefer Sutherland redan för drygt tio år sedan då actionserien "24" hade sin premiär och nu så har de honom i kommande "Touch". Kiefer är dock inte längre den enda ur familjen Sutherland som Fox har värvat, de har nämligen nu i dagarna även greppat tag i hans far, Donald, till en roll i deras komediserie "Living Loaded" som ska kretsa kring en f.d. partybloggare (Mike Vogel) som sadlar om till radiopratare. Sutherland ska spela Vogel´s karaktärs far tillika den aktuella radiostationens ägare. Serien är skapad och skriven av samma killar som ligger bakom FX´s "It´s Always Sunny in Philadelphia"; Rob McElhenney & Rob Rosell. Donald Sutherland gillar vi så det är bara att önska honom lycka till!

Anthony LaPaglia, från bl.a "Whithout a Trace", har fått huvudrollen i ABC kommande modedrama "Americana". Serien ska kretsa kring Robert Souter (LaPaglia), en ikonisk modedesigner som anställer en ny yngre designer som vänder upp och ned på hela modebranschen och även på hans företag. Michael Sietzman har skrivit manuset, Phillip Noyce är satt till att regissera och Mark Gordon kommer att producera.

Dick Wolf, skaparen av bl.a. "Law & Order, har ett nytt projekt på gång för NBC och den här gången så ska det bli en dramaserie som kretsar kring en grupp brandmän. Efter att Denis Leary klappade igen sitt brandmannadrama "Rescue Me" på FX i somras så antar jag att NBC såg en lucka och därmed tog chansen att fylla den. "Chicago Fire" heter serien och nyligen så fick Taylor Kinney från "The Vampire Diaries" en av huvudrollerna.

NBC har även tagit det kloka beslutet att börja sända fortsättningen av "Community" nu till våren så vi slipper vänta ända till sommaren som man tidigare hade befarat. Redan den 15:e mars börjar serien att sändas, detta är dock tyvärr på "Parks and Recreations" bekostnad som iom detta tvingas att göra ett uppehåll. Ingen anledning till panik dock, för "Parks and Recreation" kommer efter detta tillbaka redan efter drygt en månad, den 19:e april för att vara mer exakt.

Nyheter i korthet:

Malin Åkerman har fått en roll i ABC´s kommande komediserie "The Smart One" där hon bl.a. kommer att få spela mot Portia de Rossi och Jean Smart.

Matthew Perry kommer att kika förbi hos "The Good Wife" längre fram i den pågående säsongen och John Leguizamo har fått en roll i pilotavsnittet av ABC´s "Only Fools and Horses".

Fox har beställt ett pilotavsnitt av Patton Oswalts och Mike Barkers animerade superhjältekomedi "Working Class Hero".

Fox´s "Alcatraz" tappade i måndags tittare för den 6:e veckan i rad (dvs ett stadigt fall nedåt sedan premiären) och även NBC´s "Smash" tappade för den andra veckan i rad.

Titus Welliver, från bl.a "Lost", har fått en roll som sektledare i NBC kommande Alaskathriller "Midnight Sun" och Meat Loaf kommer att dyka upp i "Farily Legal".

Ja och förra veckan så berättade jag om att Ryan Phillippe skulle spela huvudrollen i CBS´s "Golden Boy" men nu kan ni glömma det, han hade tydligen ett alldeles för späckat schema så han har valt att hoppat av projektet.

HBO släppte i veckan en trailer till deras kommande dramakomedi "Girls" som har premiär den 15:e april och den får sätta punkt för denna vecka och vi andra...ja vi hörs igen nästa vecka!

| 23 februari 2012 21:30 |