Skribent

Patrik Jonsson

12 maj 2011 | 17:54

Fox lägger ner fyra serier

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att "Game of Thrones" går som tåget och att Fox har bestämt att lägga ner fyra serier, eventuellt fem.

Förra veckan så nådde nyheten oss om att AMC:s kommande storsatsning "Hell On Wheels" äntligen hade fått grönt ljus. Denna nyhet släpptes så klart strax efter att min artikel publicerades bara för att jag skulle missa den. Nåväl, bättre sent än aldrig. Seriens pilot är redan inspelad och de tio avsnitten som ska utgöra seriens första säsong (och förhoppningsvis inte den enda) är spikade, men något exakt premiärdatum är ännu inte satt. Serien kommer dock att få premiär någon gång nu i höst.

"Hell On Wheels" utspelar sig på 1860-talet under byggandet av den transamerikanska järnvägen, men seriens titel har dock ingenting med tåg och rälsar att göra. "Hell On Wheels" var ett uttryck, eller en beskrivning om ni så vill, för en samling av affärsverksamheter. Främst för såsom s.k. "Gambling Houses", ja för den tidens Casinon helt enkelt. Räkna med Deadwood-vibbar (hurra!) I rollistan återfinns bl.a; Colm Meaney, Wes Study, Ted Levine och Common. En första trailer har dykt upp och det ser ut att bli riktigt lovande.

"Glee" ska bli film, som jag har längtat! Den ska dessutom bli i 3D, jamen självklart. Den framtida filmen ska bli en slags dokumentär som ska kretsa kring "Glee"-gängets kommande turné i U.S.A. som går av stapeln i augusti. Fox vet verkligen hur man ska krama ut så mycket dollars som möjligt ur i en serie och fyndiga på att döpa filmtitlar är de också, eller vad sägs om "Glee Live! 3D!"? Kära nån...

Ja och medan en serie som "Glee" får förnyat förtroende av Fox så kommer här några andra riktigt bedrövliga nyheter signerade just Fox. Kanalen har nämligen bestämt att lägga ned "Traffic Light", "The Chicago Code", "Breaking In", "Human Target" och det går dessutom rykten om att de har lagt ned "Lie To Me". Detta måste ju vara något slags rekord, ja och klart det ska vara Fox som står för det. Kan ingen lägga ned Fox!?

Tom Hanks son Colin Hanks är klar för en roll i den sjätte säsongen av Dexter. Det är mycket hemlighetsmakeri kring serien i vanlig ordning så vilken eller vad för slags karaktär han ska spela har Showtime ännu inte avslöjat. Det ryktas dock om att det är en större och bärande roll så det är nog inte helt omöjligt att han ska spela säsongens elaking. Här har ni den första och hittills enda släppta trailern (det lär komma fler) till den sjätte säsongen.

Adam Arkin, enligt mig ett geni i TV-världen efter riktigt välregisserade avsnitt av bl.a "Justified", "Sons of Anarchy" och "The Chicago Code", kommer att få en roll i den allra sista säsongen av "The Closer" som kommer att börja sändas nu i sommar. Ja, för att han är ju en riktigt bra skådespelare också och det är väl möjligtvis just det han är mest känd för, men jag ville bara nämna att han faktiskt är riktigt grym bakom kameran också.

"Game of Thrones" bara fortsätter att imponera. Det fjärde avsnittet som sändes i söndags på HBO hade stigit till 2,5 miljoner tittare från det tredje avsnittet som hade 2,4 miljoner tittare. Detta kanske inte låter som så mycket, men det är sällan en serie bara ökar och ökar i tittarsiffror så här, inte ens HBO:s megasuccé "True Blood" hade sådana här höga siffror då den befann sig på sitt fjärde avsnitt. Det går med andra ord mycket bättre än väntat och då har inte ens avsnitt fem och sex sänds ännu och det är tydligen då som serien verkligen ska ta fart, form och imponera på allvar enligt källor som tagit del av dessa episoder. Det ser verkligen ljust ut för seriens framtid mina vänner, bländande ljust!

I höst så har Steven Spielbergs serie "Terra Nova" premiär, smygpremiären nu i maj slopades ju så att vi får helt enkelt vänta hela sommaren på den. Men ännu en trailer till serien har släppts som lite plåster på såren och jag tänkte att den skulle få avrunda denna veckas artikel, så tills nästa gång, ha det så underbart!

| 12 maj 2011 17:54 |