Film

Skribent

Mats Karlsson

12 oktober 2012 | 00:01

Fox är missnöjda med manuset till "Chronicle 2"

Uppföljaren till Josh Tranks lågbudgetsucce har stött på manusproblem.

Josh Trank gjorde det många långfilmsdebutanter drömmer om, att skapa något som går hem oss både kritiker och filmpublik och för en billig penning. Efter den oväntade succén med "Chronicle" blev det snart klart att en uppföljare låg på planeringsbordet. Nu har det visat sig att manusförfattaren Max Landis och filmbolaget Fox är oense om vilken väg man ska gå med uppföljaren.

Det är Max Landis pappa, John Landis ("En amerikansk varulv i London") som kommer med avslöjandet att Fox är missnöjda med Max manus.

- Max skrev manus till en uppföljare som är riktigt bra. Filmbolaget läste det och sa: Vi vill ha "Chronicle" igen! Max svarade: Nej, det här är uppföljaren, det här är utvecklingen av storyn. De replikerade med: Nej, vi vill ha första filmen igen! Så det är komplicerat, vi jobbar i en svår bransch, säger John Landis till The Playlist.

Ett dilemma för Landis som riskerar att bli ersatt av en annan manusförfattare om han inte skriver ett nytt manus, eller om Fox ändrar inställning och godkänner Max Landis manus som dessvärre är osannolikt.

| 12 oktober 2012 00:01 |