Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 juni 2020 | 22:35

Förvirringen: Är Donald Trump ett fan av HBO-komedin "Insecure"?

En oväntad gillamarkering på den amerikanska presidentens officiella Twitter-konto, förbryllar de miljontals följarna.
När MovieZine intervjuade tv-skaparen Issa Rae häromveckan, i samband med att den fjärde säsongen av "Insecure" äntligen har börjat rulla så förtydligade hon bland annat att hon bara skapar serien för sig själv - oavsett vem som tittar. Frågan är om det gäller även om Donald Trump råkar vara en av hennes tittare?
 
- Jag känner mig inte tvungen att skapa något på ett visst sätt på grund av vilka som tittar. Det går inte att visa upp allas verklighet, den här talar till mig - det är min historia. Ändå har jag haft folk som kommit fram och sagt att "I don't know any black folks like that"... men när vi skapar säsongerna så tänker vi bara på att försöka skapa den bästa möjliga storyn. Det går inte att leva upp till allas förväntningar.
 
Sedan Black Lives Matter-protesterna drog igång på allvar i USA har "Insecure" lyfts fram som ett bra exempel på en serie att se, istället för "Niceville" (amerkansk titel: "The Help") som har letat sig upp i toppen bland de mest streamade filmerna på Netflix i USA just nu. I samband med att gårdagens "Insecure"-avsnitt lade ett fan-konto (som nu döpt om sig till "Black Lives Matter") upp en GIF från “The Color Purple” med en referens till avsnittet, om att personen bakom kontot önskade att avsnittet skulle ha slutat mer lyckligt.
 
 
Den tweeten, med en referens till söndagnattens avsnitt av "Insecure" är för närvarande den enda tweet som Donald Trump har gillamarkerat. Ett faktum som seriens skapare kortfattat summerade med orden "what the fuck is this", vilket verkar vara ungefär samma reaktion som de flesta av seriens fans har fått. Konspirationsteorierna löper nu givetvis amok i sociala medier, likt efter covfefe-incidenten på Twitter för några år sedan... men den mest logiska förklaringen kanske helt enkelt är att Trump håller med om att ett lyckligare slut på det senaste "Insecure"-avsnittet hade varit mer passande?
 
 
Kumail Nanjiani, som nyligen släppte långfilmen "The Lovebirds" tillsammans med Issa Rae, har uppenbarligen hittat en sak som han har gemensamt med Trump. Nu återstår det bara att se om vi någonsin får ett svar på varför tweeten gillamarkerades...
 

Läs också: 8 filmer och serier som skildrar ett splittrat Amerika

 
Tror du att Trump slaviskt följer den fjärde säsongen av "Insecure"? Kommentera gärna nedan!
| 8 juni 2020 22:35 |