Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 november 2014 | 16:00

Första "Star Wars"-trailern släpps på fredag

Vill du se den först av alla? Boka in ett biobesök i USA.
Den goda nyheten? Den första trailern till "Star Wars: Episode VII" släpps redan på fredag!

Den tråkiga nyheten? Risken är överhängande att vi får se den genom taskigt avfilmade kopior från en biograf någonstans i Chicago. Eller Atlanta, eller Seattle.

Efter veckor av rykten bekräftar amerikanska biokedjan Regal Theatre att man kommer att premiärvisa trailern på utvalda biodukar under Thanksgiving-helgen, mellan 28-30 november. Bara där och då ska man alltså få se och känna på rymdsagans fortsättning för första gången. Kul för jänkarna givetvis, mindre roligt för resten av världen som hade hoppats på en ärlig trailerpremiär i god kvalitet över nätet. (Så som vi trots allt är vana vid att se dem på 2000-talet.)

Det bekräftades av J.J. Abrams med den här bilden på Twitter:Vi hoppas såklart att J.J. Abrams och Lucasfilm är smartare än att låta skakiga mobilvideos förstöra deras första PR-material. Fortfarande finns det en god chans att trailern släpps online under eller direkt efter den kommande helgen, men än så länge får fansen bara hoppas.

Någon svensk biovisning av trailern i helgen lär inte vara aktuell. Disney som distribuerar filmen i Sverige hade ingen mer information att ge, men jag uppdaterar så fort jag hör något nytt.

"Star Wars: Episod VII" har fått undertiteln "The Force Awakens" och kommer på bio 16 december 2015.
| 24 november 2014 16:00 |