Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 december 2016 | 19:00

Första recensionerna av "Assassin's Creed" bådar tyvärr inte gott

Har Michael Fassbender och Justin Kurzel missat målet?
Förväntan har varit hög inför filmatiseringen av de populära "Assassin's Creed"-spelen, och här i Sverige får vi kolla in "Macbeth"-regissören Justin Kurzels film den 11:e januari.

Nu har de första recensionerna från USA trillat in, men det är tyvärr ingen särskilt munter läsning.

Här är ett urval:


- "Assassin's Creed" är en resolut stenallvarlig film, som helt skippar de roliga inslag som är standard i dagens blockbusters. Det här är nästan två timmar av invecklat nonsens som hade kunnat tjäna på några självironiska repliker.  


- I “Assassin’s Creed” fungerar Michael Fassbender som den ultimata specialeffekten. Bara genom att vara med ger han respektabilitet till två timmar av semi-sammanhållet, överdesignat TV-spels-slam.


- Lönnmördarna är dödliga med en gaffel från 300 steg, men man misstänker att de som verkligen skulle ta död på dem själva vore att be dem att berätta ett skämt.


- Det finns alltid en känsla av skamlös pengakåthet hos alla filmadaptioner av löjligt populära spel. Men skaparna av "Assassin's Creed" har i alla fall haft modet att alltid ta sig själva på allvar, även när de arbetar med material som låter fundamentalt fånigt.


- I slutändan består filmen av suddig action som ofta ser fejkad ut, och en fragmenterad handling som ständigt försöker överförklara sig själv.


Ska du se "Assassin's Creed"?
| 20 december 2016 19:00 |