Film

Skribent

MovieZine

20 oktober 2021 | 08:30

Första reaktionerna på Marvels "Eternals" - så tycker kritiker och fans

Nya Marvelfilmen har premiärvisats. Se vad den första publiken tyckte!
Har Marvel lyckats igen? Nya superhjältefilmen "Eternals" har just haft sina första galavisningar i USA, och de första reaktionerna är här.

Fans och kritiker hyllar filmens ambitiösa skala och fotot som kan vara det snyggaste någonsin i en MCU-film. Regissören Chloé Zhao (Oscarsnominerad för "Nomadland") verkar ha lagt mer krut på karaktärer och relationer än actionscenerna, men det finns också många överraskningar under filmens gång. Däremot verkar det inte vara en film för alla - en mycket annorlunda Marvelrulle, på gott och ont?
 
MovieZines recensent Oskar Möller är bland de första i Sverige att få se "Eternals"- så tyckte han:

"En riktigt snyggt filmad rulle, maffigt med effekter och faktiskt åtminstone en rejäl och spännande kamp mellan halvgudarna och the Deviants. Filmen kommer nog att skava ute efter den traditionella superhjälteupplevelsen då det är mycket fokus på mjukare värden - romantik och inbördes relationer. Regissören Chloe Zhao lyckas kanske inte revolutionera superhjältefilmen, eller få till något magnifikt som i sina indierullar men här sås flera frön till en vidareutveckling av genren både i fokus och castingval och det blir intressant att se om det blir ringar på vattnet för hela Marvel och genren i stort."
 
Håll utkik efter vår recension inom kort! Under tiden, här är några åsikter från amerikanska kritiker och fans:
 

1. Ett mästerverk! 

 
 

2. Inte den bästa men den snyggaste

 
 

3. Man blir inte besviken

 
 

4. Många överraskningar

 
 

5. Inte en film för alla

 
 

6. Storyn engagerar

 
 

7. Fokus på karaktärerna

 
 

8. Superb regi

 
 

9. Uppfriskande annorlunda

 
 
"Eternals" introducerar en ny grupp mäktiga superhjältar där Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kumail Nanjiani och Harry Styles gör några av rollerna. Filmen får svensk biopremiär 3 november.
| 20 oktober 2021 08:30 |