Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

6 juni 2017 | 20:15

Förstå processen bakom kläderna i "Game of Thrones"

I det här klippet följer vi med kostymdesignern bakom kulisserna för att förstå hur mycket arbete som ligger bakom vad karaktärerna har på sig.
Trots att de är mitt framför ögonen är det något som många tittare inte skänker en tanke: kostymerna. Det ligger oerhört mycket tanke och hantverksskicklighet bakom både hur kläderna ska se ut, men också att de ska tillåta skådespelaren att utföra sin uppgift i scenen.
 
HBO har satt ihop ett klipp där vi får möta Michele Clapton, som designar och sätter ihop vad karaktärerna i "Game of Thrones" ska ha på sig. Här bjuds det på smygglimtar av ståtliga klänningar, kappor och accessoarer som kommer att dyka upp i den nya säsong 7. Ta en titt nedan.
 
 
Som Clapton själv förklarar är "Game of Thrones" utmanande på så sätt att man inte bara kan kika på vad folk hade på sig under en viss tidsera, som man kan i andra kostymdramer, då det rör sig om en fantasivärld i det här fallet. Istället måste allt hittas på, kommunicera karaktärens egenskaper och passa in i var de befinner sig i sin utveckling just nu.
 
Det här ska väl verkligen få oss att uppskatta vad vi ser på! Sjunde säsongen drar igång den 17 juli på HBO Nordic och CMore.
| 6 juni 2017 20:15 |