Film

Skribent

EvaEpic

21 mars 2012 | 20:01

Första intrycken av "Titanic 3D"

I år är det 100 år sedan skeppet Titanic sjönk och till minne av denna tragiska händelse går filmen upp på bio igen.

För ett tag sedan gick "Star Wars: Episod l - Det mörka hotet" upp på bio igen, men denna gång fick alla fans se filmen i 3D. Snart kommer även kärlekshistorien och den tragiska händelsen i  "Titanic" få nytt liv, även den i 3D till minne av 100-års dagen då skeppet gick under.

Vi har samlat de första intrycken av den 17 minuter långa förhandstitt, som i morse visades för första gången för en utvald skara svenska medier.

- Det såg mycket bra ut med det ökade skärpedjupet. "Titanic" kommer göra sig bra i 3D, det är trots allt en mäktig film med maffiga scener. Sen kan man tycka vad man vill om att de gör om lite äldre filmer till 3D, de kan väl hitta på något nytt? Men å andra sidan så är det ett bra sätt att återuppleva gamla klassiker, säger Miranda Sigander, TT Spektra.

MovieZines Alexander Dunerfors är också positiv:

- Man märker att James Cameron tänkt tredminensionellt redan där och då, för 15 år sedan. Postkonverteringen är den bästa jag sett, man kan inte ana att det blev 3D i efterhand. För att inte tala om att jag blev riktigt pepp på att se om filmen på storduk.

Även MovieZines Mats Karlsson säger sitt:

- Jag är ingen 3D-fanatiker, det ska erkännas och min pepp inför nylanseringen har varit måttlig. Men dessa 17 minuter gjorde mig sugen på att se hela filmen. Det går inte att frångå att det såg riktigt bra ut!

"Titanic 3D" släpps på biograferna den 4 april.

| 21 mars 2012 20:01 |