Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 januari 2022 | 14:00

Första filmstudion i rymden ska stå klar 2024

Hur lyckades man nånsin spela in rymdfilmer tidigare?
Den där filmen som Tom Cruise ska spela in i rymden var bara början. Företaget Space Entertainment Enterprise, som producerar Cruises utomjordiska äventyr, planerar att inviga en produktionsstudio och nöjesarena i rymden i slutet av 2024.

Rymdmodulen som kallas SEE-1 kommer att docka med Axiom Station, den kommersiella rymdstationen som är kopplad till ISS (International Space Station). SEE-1 kommer kunna hantera inspelningar av både film och tv, samt livesända sportevenemenang och konserter. Förutom egna produktioner kommer man även hyra ut studion till tredje parter, skriver Variety

- SEE-1 är en otrolig möjlighet för mänskligheten att besöka en annan värld och påbörja ett spännande nytt kapitel i rymden, säger entreprenörerna och producenterna Dmitry och Elena Lesnevsky som just nu söker finansiering till sitt ambitiösa projekt.
 
 
Man kan ju undra vilka slags nya sporter som kan uppstå när man befinner sig i viktlöst tillstånd? Och vilka möjligheter öppnas för filmskapare med en alldeles äkta rymdstudio? Den som lever får se.
| 20 januari 2022 14:00 |