Film

Skribent

Thomas Linnaeus

22 augusti 2022 | 17:55

Se första bilderna på Daniel Craig i "Knives Out"-uppföljaren "Glass Onion"

I jul kommer Daniel Craig tillbaka som detektiven Benoit Blanc i "Knives Out"-uppföljaren "Glass Onion: A Knives Out Mystery". Här är första bilderna från uppföljaren.
Förra året rapporterade vi att Netflix köpt rättigheterna till båda “Knives Out”-uppföljarna och nu har första bilderna från andra filmen släppts. I “Glass Onion: A Knives Out Mystery” får vi återigen se Daniel Craig i rollen som detektiven Benoit Blanc och denna gång är den amerikanska östkusten utbytt mot Grekland.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
På bilderna får vi en tydlig bild av uppföljarens rollista. Edward Norton spelar techmiljardären Miles Bron och filmens premiss är att han bjudit sina närmaste och käraste på en resa till hans ö i medelhavet. När en av vännerna dör måste Benoit Blanc ännu en gång lösa mordgåtan.
 
Förutom Edward Norton och Daniel Craig ser vi bland skådisarna prisbelönade artisten Janelle Monáe, Kathryn Hahn (“WandaVision”), Jessica Henwick (“The Gray Man”), Madelyn Cline (“Stranger Things”), Kate Hudson, och Dave Bautista (“Guardians of the Galaxy”). Regissören Rian Johnson verkar vara nöjd med rollistan och säger följande:
 
- Man försöker bjuda in folk som man gillar. Men verkligheten är att man aldrig vet. I slutet av dagen är det bara att försöka få de bästa skådespelarna i varje del, de skådespelare som är mest rätt för varje enskild del. Så det är bara att kasta tärningen och hålla andan. Lyckligtvis fick vi en fantastisk grupp som verkligen passade ihop.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I första “Knives Out” tog regissören Rian Johnson tydlig inspiration från Agatha Christies olika böcker om detektiven Hercule Poirot. För att uppföljaren skulle kännas så olik som möjligt vände sig Johnson istället mot filmerna “Mord på ljusa dagen” och “Döden går ombord”, som båda handlar om mordmysterier i tropiska miljöer. Om inspirationen säger Johnson detta:
 
- Det finns absolut mycket tydliga inspirationer som jag hämtade från “Döden går ombord”. Först och främst är det uppbyggt kring en grupp vänner, eller frenemies, som alla har en maktdynamik med en av sina framgångsrika vänner. Det börjar med att han skickar en inbjudan till dem att komma och spela detta mordgåta-spel på denna exotiska plats. I “Döden går ombord” är det på hans yacht, och allt slutar med att det går fruktansvärt fel. Det är i princip hur “Glass Onion” börjar.”
 
 
När det kommer till titeln “Glass Onion” kommer den från Beatles-låten med samma namn. Enligt Johnson letar han alltid efter metaforer som Benoit Blanc kan använda. Just glaset i “Glass Onion” ska symbolisera något är uppenbart från början. Om titeln säger Johnson att han sökte på sin mobil för inspiration:
 
- Detta är klart från första början. Så, idén med glas kom till mig, att det är något som är tydligt. Jag ska vara helt ärlig. Jag tog bokstavligen fram min iPhone och sökte i mitt musikbibliotek med ordet "glas". Det måste finnas några bra glaslåtar. Jag tänkte, “Åh, är det en glasfästning? Är det ett glasslott? Är det en glasman?” Det första som kom upp, eftersom jag är ett stort Beatles-fan, är “Glass Onion”.
 
“Glass Onion” kommer att ha premiär på utvalda svenska biografer i år och släpps senare på Netflix den 23 december.
| 22 augusti 2022 17:55 |