Film

Skribent

MovieZine

30 januari 2017 | 11:30

Första bilden ur Björn Runges ”The Wife”

Det svensk-amerikanska äktenskapsdramat ”The Wife” har Glenn Close och Jonathan Pryce i huvudrollerna.
I mitten av december avslutades inspelningen av ”The Wife”. Glenn Close spelar rollen som Joan Castleman och Jonathan Pryce är hennes Nobelprisbelönade äkta man. 

För regi svarar Björn Runge, som tidigare bland annat regisserat och skrivit manus till Silverbjörnsbelönade "Om jag vänder mig om" och "Mun mot mun”. Manus skrevs av Jane Anderson baserat på Meg Wolitzers roman med samma namn. Inspelningen av ”The Wife” ägde rum under sju veckor i Glasgow, Edinburgh och Stockholm.

I andra roller syns Max Irons ("Kvinnan i guld”), Christian Slater ("Mr Robot”)m Elizabeth McGovern ("Downton Abbey”), Harry Lloyd ("Järnladyn”) och Annie Stark ("Albert Nobbs"). Dessutom Karin Franz Körlof, utsedd till 2017 European Shooting Star ("Den allvarsamma leken") och Johan Widerberg ("Lust och fägring stor").  

- Att få arbeta med alla dessa begåvade skådespelare och få se detta spännande och underfundiga manus bli verklighet har varit ett sant privilegium för mig som regissör, säger Björn Runge.

Large 894d18c7fde8b24605b87240213bdc06 thwfie

”The Wife” avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen. Det börjar med en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog.

Filmen får svensk biopremiär någon gång under 2017.
| 30 januari 2017 11:30 |