Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 mars 2022 | 10:00

Första bilden på Joaquin som Napoleon

Ridley Scotts episka drama under inspelning - kommer till Apple TV+ inom en snar framtid.
Här är första bilden på Joaquin Phoenix i episka dramat ”Napoleon” (tidigare kallad ”Kitbag”).

Napoleon Bonaparte var den korte franske kejsaren med storhetsvansinne, som krigade för glatta livet i början av 1800-talet. Hans stora nederlag kom vid Waterloo år 1815, och det vet jag mest tack vare ABBA.
 
 
Om du som jag sov på historielektionerna, så har vi nu en storfilm signerad Ridley Scott att se fram emot. ”Napoleon” återförenar honom med ”Gladiator”-regissören mer än 20 år senare.

När nyheterna om filmen nådde oss hösten 2020 beskrevs den handla om ”Bonapartes historiska strider, ambitionen och strategin som gjorde honom till en historisk militär ledare”.

Sedan dess har det också blivit klart att hans hustru, Josephine, spelar en viktig roll för handlingen. Rollen har gått till Vanessa Kirby, sedan Jodie Comer var tvungen att hoppa av.

⁃ Man måste leverera strider, action och sex med stor återhållsamhet. Annars blir det tråkigt. Vad är det som gör Napoleon fascinerande? Enkelt: han blev en av historiens mäktigaste män, men var så beroende av en kvinna, säger regissören till People.
 
 
”Napoleon” är en originalfilm för streamingtjänsten Apple TV+.
| 11 mars 2022 10:00 |