Serie

Skribent

MovieZine

2 maj 2022 | 09:15

Första bilden från Sylvester Stallones nya tv-drama "Tulsa King"

Sly gör rollen som gangsterboss i Taylor Sheridans senaste skapelse på Paramount+.
Sylvester Stallone är på väg till tv-rutan. Den gamle actionikonen kommer spela sin första huvudroll i en serie i "Tulsa King" på Paramount+. Under helgen släppte streamingtjänsten den första bilden på hans rollfigur - en italiensk maffiaboss från New York med namnet Dwight “The General” Manfredi.
 
Bakom serien står den flitige manusförfattaren och regissören Taylor Sheridan, känd för bland annat "Wind River" och "Yellowstone". På Paramount+ rullar även hans prequel-serie "1883" samt småstadsthrillern "Mayor of Kingstown" med Jeremy Renner i huvudrollen. Ett namn som Stallone i huvudrollen lär locka nyfikna tittare till "Tulsa King".
 
 
"Tulsa King" kommer följa Dwight som, efter 25 år i fängelse, skickas iväg av sin boss till Tulsa i Oklahoma på uppdrag. Han känner att hans maffiafamilj har vänt honom ryggen, och samlar ihop en otippad grupp av människor för att bygga sig ett eget kriminellt imperium.
 
Serien (tidigare kallad "Kansas City") kommer få premiär senare i år. Under 2022 dyker Stallone också upp i actionpackade "Expend4bles" (ja, den heter så) och i superhjältedramat "Samaritan".
| 2 maj 2022 09:15 |