Film

Skribent

Viktor Eriksson

5 februari 2024 | 18:30

Förra årets största filmsnackis släpps på Blu-ray och DVD

"Sound of Freedom" blir tillgänglig i fysiskt format.
Den omtalade kristna thrillern “Sound of Freedom” släpps nu på Blu-ray och DVD i Sverige. Filmen bygger på en sann historia om en amerikansk agent som sätter sitt liv på spel för att krossa traffickingligor som köper och säljer barn. 
 
Filmens tema slog an en djup sträng i hemlandet USA där filmen spelade in 250 miljoner dollar, motsvarande över 2,6 miljarder kronor, mot en budget på bara 14,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 154 miljoner kronor. Samtidigt har “Sound of Freedom” också fått kritik av anti-trafficking-experter för att den missrepresenterar verklighetens barnexploatering och istället väljer att framhäva populära QAnon-konspirationsteorier.
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Filmen är baserad på aktivisten Tim Ballards erfarenheter och han har själv sagt att han tror på flera av QAnons konspirationsteorier. Både Ballard och filmens regissör Alejandro Monteverde har samtidigt sagt att det inte finns någon koppling mellan "Sound of Freedom" och QAnon.
 
Till följd av den kontroversiella uppmärksamheten har “Sound of Freedom” och dess popularitet också blivit något av ett politiskt slagträ som använts för att främja olika åsikter och narrativ i samhället. 
 
 
Har du sett "Sound of Freedom" och vad tycker du om filmen?
 
| 5 februari 2024 18:30 |