PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

5 mars 2015 | 18:00

"Hellre Prometheus 2 än Alien 5"

Vad är Alien-filmernas framtid och vem ska bära det lasset? Vi står nu inför fler Alien-filmer, men hur kommer de manifestera sig? Låt oss försöka lista ut det.
Mycket osäkerhet ligger runt Foxs Alien-franchise, hur ser framtiden egentligen ut? Kommer Neill Blomkamps nya film vara en uppföljare på första och andra filmen, eller trean och fyran, eller är det mer en reboot? Kommer vi ha riktiga Ripley tillbaka eller klon-Ripley? Vad hände med Ridley Scotts "Prometheus"-uppföljare och är den fortfarande i produktion nu när Fox lägger fokus på Blomkamp? Är intresset för en till "Prometheus" eller "Alien" tillräckligt stor?

Som sagt, mycket frågor. Än så länge kan vi bara spekulera, Fox håller ett tungt lock på sin franchise. Men en fråga jag har till publiken är; finns intresset? Jag tänker särskilt på en till "Prometheus". Visst, den drog in pengar men mottagandet var inte alltid det varmaste. Mycket klagande på logiska luckor, en överhypad reklamkampanj och brustna löften om en prequel lämnade många med bitter eftersmak.Men jag skulle ändå argumentera att en till "Prometheus" skulle göra mer för franchisen än en till "Alien". Vad mer kan man berätta om monstrens framtid, de dödar fler? När frågan ställdes till alla gamla Alien-skapare och producenter om vad de skulle vilja se härnäst så svarade de flesta att de undra vem ”the space jockey” var och vad dess relation till Aliens var. Detta var grundtanken till Prometheus men gick inte hela vägen tyvärr, men det lovade en eventuell uppföljare. 

I vår podcast här på MovieZine går vi lite mer djupet i denna fråga, samt mer. Vart kommer hela Alien-konceptet från? Hur platsar "Prometheus" in? Har "Prometheus" växt med åren och kanske blivit den bättre och underskattade Alien-filmen, eller vilken är bäst? Lyssna och var med i debatten i kommentatorsfältet. Vad är Aliens framtid?

Lyssna på Nörden & Jag avsnitt 4 nedan (eller på den här länken).


| 5 mars 2015 18:00 |