Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 juli 2013 | 11:01

"För tidigt att prata om Conan-trilogi"

"The Legend of Conan"-producenten Fredrik Malmberg ger en uppdatering.

Äntligen är Arnold Schwarzenegger tillbaka framför kameran, och ett av projekten han hoppar på härnäst är "The Legend of Conan". En naturlig fortsättning på 80-talsfilmerna om barbaren, sedan förgöraren, som nu blivit kung.

I helgen gick amerikanska medier igång på ryktet om att filmen inleder en ny trilogi, men det är alldeles för tidigt att spekulera i, menar filmens producent:

- Tre filmer är inget mål i sig. Om den första filmen är framgångsrik, har vi diskuterat att skjuta två till "back-to-back" av produktionstekniska skäl. Men frågan är irrelevant tills vi ser hur filmen vi arbetar på nu blir emottagen, säger Fredrik Malmberg till MovieZine.

Tanken är att varje film ska berätta en fristående och avslutad historia. Arnold har naturligtvis blivit betydligt äldre än sist vi såg honom svinga ett svärd, men han är riktigt taggad på att återvända till rollen:

- Han vill nog spela Conan så länge han orkar! Han är väldigt tänd på projektet, och har själv åsikter och input i manusarbetet. Han har träffat Chris Morgan (manusförfattaren), och följer manusarbetet på nära håll. Just nu har vi bara klart med en film med Arnold, berättelsen är ju perfekt för honom eftersom det handlar om en "legend", en äldre krigare som kommer ut ur dimmorna för att åter känna kraften från slagfältet. Ett slags "Unforgiven", kan man säga.

Fredrik Malmberg och Jason Momoa på inspelningen av "Conan".

Senast vi såg "Conan the Barbarian" på vita duken var det inte med Arnold, utan Jason Momoa i huvudrollen. En film som inte togs väl emot i USA.

- Den senaste versionen försvann i USA, men spelade faktiskt in sina pengar i utlandet. Analysen pekar på att karaktären är väldigt känd, men publiken ville se Arnold komma tillbaka. En annan faktor är att ska man gå upp under sommarmånaderna förväntas en större budget än vad vi hade till förfogande. Både för produktion och för marknadsföring, och då framför allt i USA. Den stora skillnaden är att vi nu samarbetar med ett av de största filmbolagen i världen, Universal Studios, som har helt andra resurser. Det var de som släppte den allra första "Conan"-filmen, så det är som att både vi och Arnold har "kommit hem igen".

Varken regissör eller andra skådespelare är klara i nuläget, men det finns "ett stort intresse", berättar producenten. "The Legend of Conan" beräknas få biopremiär tidigast 2015.

| 30 juli 2013 11:01 |