Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 mars 2014 | 11:01

För många superskurkar i "The Amazing Spider-Man 2"?

Marc Webb svarar på fansens kritik.

Electro. Rhino. Green Goblin. Och diverse hintar om hela Sinister Six samlade. Det krävdes inte många trailers förrän filmnördar världen över kunde lägga ihop ett och ett... och inse att antalet skurkar i kommande "The Amazing Spider-Man 2" sköt i höjden.

Men regissören Marc Webb vill lugna oss alla.

- Allt handlar om hur man skriver det. Vi är medvetna om vilka klagomål folk har haft på de tidigare filmerna. Huvudskurken är Electro, alla andra finns kring honom. Vi är noga med att berättelsen ska underhålla, och att både den fysiska och emotionella utmaningen ska bli svår att övervinna.

Det är högst troligt att en eller några av skurkarna återvänder i en uppföljare. Det är till exempel redan klart att Sinister Six får en egen film. Kanske ser vi också mer av Paul Giamattis karaktär i framtiden:

- Rhino är med i fyra minuter till exempel. Allt kommer att falla på sin plats när ni ser filmen, det är jag övertygad om, berättade Webb under en pressträff på SXSW i helgen.

När Webb får frågan om vad han kunde ha gjort bättre i första "The Amazing Spider-Man", nämner han förvånande nog bristen på effekter som ett problem. Vi kan med andra ord förvänta oss mera CGI-spektakel i uppföljaren.

- Jag var sparsam med CGI för att inget skulle se konstigt ut. Men hur får man en jätteödla att krossa en vägg på ett naturligt sätt? Jag bestämde mig för att omfamna spektaklet till nästa film. Det emotionella ska finnas kvar, men resten ska kännas stort och färgstarkt, och fånga känslan som man får av serietidningar som barn.

"The Amazing Spider-Man 2" får biopremiär 18 april.

Vilken superskurk vill du möta i Spider-Mans kommande filmer? Kommentera nedan. 

| 10 mars 2014 11:01 |