Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2017 | 11:30

"Flugornas herre" får en remake, med en stor twist

Den här gången med bara tjejer i huvudrollerna.
Den klassiska romanen "Flugornas herre" har adapterats flera gånger. De mest kända filmatiseringarna kom år 1963 och 1990. Snart är det dags att återberätta historien om pojkarna som kraschlandar på en öde ö och får klara sig själva.

Scott McGehee och David Siegel ("What Maisie Knew") skriver och regisserar äventyrsfilmen  - men twisten är att de ska byta kön på huvudkaraktärerna:

- Vi vill göra en väldigt trogen och modern bokadaption, men vår idé var att göra den med bara flickor istället för pojkar. Berättelsen är relevant än idag, med konflikter och mobbing, och idén om barn som formar ett samhälle och kopierar beteendet de har sett hos vuxna, säger Siegel till Deadline.

McGehee tillägger att det spännande ämnet lockade:

- Vi har chansen att berätta historien som den inte har berättats förut. Med flickor istället för pojkar kan publiken se den på ett nytt sätt. Den bryter några av konventionerna, och hur vi ser på pojkar och aggression.

Det återstår att se om herrarna lyckas göra boken rättvisa med sin annorlunda vision. I sociala medier har upprörda röster redan sagt sitt: en del hånar idén att just två män ska göra en kvinnlig "Flugornas herre", och andra tycker att man helt missat poängen i en berättelse om manligt våld.
 
Vad tycker ni om idén med en "Flugornas herre" med bara flickor? Kommentera nedan.
| 31 augusti 2017 11:30 |