Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 juni 2023 | 10:00

Flera skadade efter brandolycka på inspelningen av “Gladiator 2”

Ett planerat stunt slutade i att flera från inspelningsteamet på “Gladiator 2” har blivit inlagda på sjukhus.
Inspelningen av “Gladiator 2” pågår i Marocko i full fart och nu har det skett en olycka efter att ett stunt gått fel, rapporterar Deadline. Vad som exakt hände vet vi inte ännu, men enligt sidan har sex medarbetare lagts in på sjukhus för brännskador, varav två redan har fått lämna.
 
- Under inspelningen av ett planerat stunt på “Gladiator 2” inträffade en olycka där flera från teamet fick brännskador som ej var livshotande. Säkerhets- och sjukvårdsteamen på plats kunde agera snabbt så att de som drabbades fick omedelbar vård, berättar en representant från filmstudion Paramount.
 
Först rapporterades det om att en explosion skett, och “åskådare som spekulerade om ett gasrör hade spruckit”, men Deadline skriver att det istället var ett planerat stunt.
 
- De är alla i stabilt tillstånd och fortsätter att få behandling. Inspelningsteamets hälsa är viktigast för oss, och vi har strikta hälso- och säkerhetsrutiner på plats för alla våra produktioner. Vi kommer att fortsätta att övervaka situationen och vidta alla nödvändiga åtgärder när produktionen återupptas, fortsätter Paramount-representanten.
 
Förhoppningsvis får alla inblandade snart lämna sjukhuset. “Gladiator 2” med Paul Mescal i huvudrollen släpps på bio under november 2024.
| 10 juni 2023 10:00 |