Film

Skribent

Jakob Åsell

2 augusti 2017 | 00:01

Fler svenska filmer till Torontos filmfestival

"Min börda" av Niki Lindroth von Bahr, "Push It" av Julia Thelin samt Björn Runges "The Wife" får alla resa till den prestigefulla festivalen.
Tidigare i veckan rapporterade vi om att den svenska Björn Borg-biopicen "Borg" får det prestigefyllda uppdraget att öppna filmfestivalen i Toronto 2017, vilket är första gången någonsin vi ser en svensk öppningsfilm i Toronto.
 
Vid samma festival kommer Ruben Östlunds Guldpalmsvinnare "The Square" att visas i sektionen "Special presentations" tillsammans med bland annat den norske regissören Joachim Triers "Thelma" som är en norsk/dansk/fransk/svensk-samproduktion. "Special presentations" är en sektion där potentiella Oscarsvinnare dyker upp.
 
 
Nu står det även klart att det är fler än Sverrir Gudnason och Ruben Östlund som får ta resan över havet. De svenska kortfilmerna "Min börda" av Niki Lindroth von Bahr och "Push It" av Julia Thelin, som båda tävlade i Cannes är uttagna att visas i sektionen Short Cuts medan långfilmen "The Wife" av Björn Runge visas i galasektionen.
 
 
Läs mer om "Min Börda" och "Push It" i våra Cannes-intervjuer med Julia Thelin & Niki Lindroth von Bahr .
 
Filmfestivalen i Toronto går av stapeln 7-17 September.
| 2 augusti 2017 00:01 |