Skribent

Patrik Jonsson

22 september 2011 | 21:15

Fler superhjältar till TV-rutan

I veckans TV-rapporter berättar vi att ABC håller på att utveckla en serie om "Jekyll & Hyde" och att det blev succé för nystarten av "2 ½ Men".

Okej, jag tittade på "Law & Order-Criminal Intent" mest pga en anledning och det var pga den underbare Vincent D´Onofrio och nu när serien efter hela tio säsonger har slutat och är borta så känns det så klart lite tomt. Men så fick jag reda på att NBC håller på att utvecklar ett nytt laddat snutdrama som går under titeln "Blue Tilt" som ska ha just Vincent D´Onofrio i en av huvudrollerna, den andre huvudrollen kommer att utgöras av ingen mindre än Ethan Hawke. Underbart.

Det känns som att jag sitter och skriver om adaptioner på serietidningar/böcker nästan varje vecka, ja så jag menar varför göra ett undantag denna gång? Fox har nämligen planer på att göra en TV-serie av DC's "The Spectre" som handlar om en polis vid namn Jim Corrigan som blir mördad och som sedan återvänder (som The Spectre) för att skipa rättvisa på alla möjliga och omöjliga vis. Någon som är mätt på superhjältar vid det här laget? Jag är det, kan jag få notan tack!

Den andra säsongen av "Hawaii Five-0" håller verkligen på att utvecklas till en liten "Lost"-reunion. Förutom redan klara Jin (Daniel Dea Kim) och John Locke (Terry O´Quinn) så ska nu även Alex (Tania Raymonde) medverka, för hennes del så gäller det dock endast en gästroll. Ja sedan så är ju inspelningsplatsen i stort sett densamma också, nämligen Hawaii.

CBS har beställt ett pilotavsnitt av en serie som ännu saknar titel. Det hela ska dock handla om en polis i Oakland som tar hjälp av en kvinnlig "punkhacker" för att lösa brott. Någon som har läst lite väl mycket Stieg Larsson måntro? Skaparen av "The L Word", Ilene Chaiken, står bakom serien och super producenten Joel Silver ska producera. Dessutom så har CBS ett annat projekt på gång med Martin Lawrence, ja ifall nu någon kommer ihåg honom?

ABC håller på att utvecklar en serie som ska baseras på "Jekyll & Hyde" och den ska även heta just "Jekyll & Hyde". Den ska dock skilja sig rätt så mycket från originalberättelsen, i serien så ska vi få följa en kvinnlig psykolog som fascineras av en genialisk vetenskapsman och hans onda alter ego. Det ryktas även om att serien kommer att innehålla kloning och andra Sci/Fi element.

Gale Anne Hurd, en av producenterna till "The Walking Dead", håller på att skapar ännu en serie och även denna gång så handlar det om en adaption. Nämligen på Jeffrey Archer´s bok "The Eleventh Commandment" som handlar om en lönnmördare anställd hos C.I.A. som just innan sin pension åker dit för ett brott han ej begått. Låter ju lite vagt detta, men hos C.I.A. har man ju egna lagar så allt är väl i sin ordning.

I söndagskväll så gick årets Emmygala av stapeln och jag tänkte väl inte fördjupa mig något så enormt mycket i detta, men här är en länk till alla de nominerade samt vinnarna. Man kan väl kort och gott säga att den stora vinnaren blev "Modern Family" då den serien vann i precis allt som den var nominerad till.

Nyheter i korthet;

Sarah Paulson från "Deadwood" har anslutit sig till rollistan i kommande "American Horror Story".

Sedan så har de gamla veteranerna Lee Majors och Shirley Jones hoppat med i "Raising Hope" där de ska spela Burt´s (Garrett Dillahunt) föräldrar.

U.S.A. Network har förnyat serierna "Covert Affairs", "Royal Pains" och "Necessary Roughness" som samtliga kommer att komma tillbaka med 16 avsnitt långa säsonger.

CCH Pounder från "The Shield" kommer att medverka i flera avsnitt i ABC´s nya dramaserie "Revenge".

ABC tänker satsa på "Bazirkus", ja och precis som det låter så ska serien utspela sig på en cirkus...Kirsten Stewart ska spela den skäggiga damen. Nä okej det ska hon inte, men det hade ju åtminstone varit lite underhållande!

"Hawaii Five-0" fortsätter att plocka hem gamla stjärnor, nu har även allas våran Freddy Krueger (Robert Englund) fått sig en roll i Hawaiideckaren.

Ja och Richard Schiff från "The West Wing" har snott åt sig en roll i Showtimes "House of Lies".

Victor Garber från bl.a "Alias" kommer att göra Charlie´s röst i ABC´s nya omgång av "Charlie´s Angels".

Ja och innan vi knyter ihop säcken för denna vecka så tänkte jag berätta lite om några av veckans debutanter. "2 ½ Men" kanske inte må vara en debutant, men det är ju Kutcher så jag räknar den lite som en debutant ändå. Succè blev det, makalösa 28,7 miljoner tittare drog säsongens första Charlie Sheen-fria avsnitt vilket i särklass var den högsta siffran bland samtliga serier. Antagligen var nyfikenheten en bidragande faktor, men även ifall serien skulle tappa hela tio miljoner tittare till nästa vecka så står den sig starkt. Mediokra och störande "2 Broke Girls" drog nytta av detta då serien sändes på samma kanal (CBS) precis innan och drog därmed hela 19 miljoner tittare. Hur gick det för NBC´s "The Playboy Club" då? Katastrof, under fem miljoner brydde sig om att zappa in detta barnvänliga och spretiga Playboydrama.

Fox parade ihop sin nya komediserie "New Girl" med "Glee" i hopp om att deras nya alster skulle få sig en liten boost av deras superlim, ja och det gick bra, så pass bra att "New Girl" (10,3 miljoner) slog "Glee"´s tittarsiffror (9,2 miljoner) med över en miljon och det var förmodligen lite mer än vad de hade räknat med.
I skrivande stund så har inte fler siffror gjorts offentliga, fler serier kommer så klart att debutera under resten av veckan och jag kommer att återkomma till dessa nästa vecka. Ni får ha en fortsatt trevlig serievecka så hörs vi snart igen!

| 22 september 2011 21:15 |