Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

1 december 2023 | 13:31

Capcom bekräftar att fler remakes på “Resident Evil” är på väg

Efter succé-remaken “Resident Evil 4” så vill Capcom fortsätta på samma spår.
Det japanska spelbolaget Capcom har bekräftat att fler remakes på “Resident Evil”-spel är på väg, rapporterar IGN. Yasuhiro Anpo, regissören bakom nya versionen av “Resident Evil 4” svarar kort och gott “ja” på frågan om fler spel är på väg, sedan fortsätter han:
 
- Vi har släppt tre remakes hittills och de har alla tagits emot mycket väl. Eftersom detta möjliggör spelen för en modern publik, är det något som jag tycker väldigt mycket om att göra. Själv älskar jag de äldre spelen, och vi vill gärna fortsätta att göra mer.
 
Men vilket spel som är härnäst vill regissören inte avslöja. Än så länge har “Resident Evil 2”, 3, och 4 blivit omgjorda från grunden. Första “Resident Evil” fick en remake på Gamecube 2002, så det kan vara dags för Capcom att sätta tänderna i det.
 
I mars släpptes remaken av “Resident Evil 4”. Kritikerkåren verkar vara överens om att det är ett mästerverk och hos oss fick spelet toppbetyg. Vår recensent Oskar Möller skriver att spelet är “ett påkostat och kärleksfullt återgivet spel med full respekt för sin förlaga”.
 
Vilket “Resident Evil”-spel skulle du vilja fick en remake?
| 1 december 2023 13:31 |