Skribent

Patrik Jonsson

15 juni 2011 | 20:01

Fishburne tackar för sig

I veckans TV-rapporter har Patrik hittat det perfekta jobbuppdraget åt numera arbetslöse Charlie Sheen och han berättar också att Laurence Fishburne hoppar av "C.S.I.".

Ja till att börja med så är det dags för Laurence Fishburne att tacka för sig i "C.S.I.". Det hela verkar dock vara så pass odramatiskt att hans kontrakt helt enkelt har gått ut och att han själv har valt att inte förnya det.
Desto mer dramatiskt blir det dock för CBS som nu ganska så omgående måste hitta en ersättare till nästa säsong.

Fishburne tog över efter William Petersens karaktär Gil Grissom som lämnade serien 2008 efter 190 avsnitt, Fishburne kom inte ens i närheten av de siffrorna, men det blev ändå knappt tre år i tjänsten. Nu är ju frågan vem som ska ta över denna gång? Jag antar att de vill ha någon som kan få fart på det hela igen, ett tips; jag har hört att Charlie Sheen är ledig/arbetslös.

C.S.I. kanske enligt många numer känns gammalt och tröttsamt, men då ska ni veta att serien nu för det tredje året i rad är världens mest sedda och framgångsrika serie i alla kategorier (68 länder inräknade och hela 73,8 miljoner tittare). Gammal är äldst.

Okej, här kommer några riktigt härliga nyheter. Redan för drygt ett halvår sedan så ryktades det om att HBO hade köpt rättigheterna till att göra en TV-serie av den irländska dokumentären "Knuckles" men sedan så har det varit tyst. Nu har dock projektet satts i rullning och ingen mindre än Irvine Welsh, som skrev filmen "Trainspotting", är satt på att skriva manuset.

Serien kommer att kretsa kring två irländska rivaliserande klaner som då och då gör upp sinsemellan genom att gå barknogade fighter/matcher mot varandra. Den beskrivs lite som "Fight Club" möter "Sons of Anarchy". Dokumentären "Knuckles" tog närmare 12 år att skapa och här kan ni läsa lite mer om den.
Jag har gåshud redan nu, det här kan bli hur bra som helst!

Fox kommande storsatsning "Touch" med Kiefer Sutherland i huvudrollen har fått påökning i rollistan av Danny "I'm too old for this shit" Glover. Ja och jag personligen är mycket glad över att Glover trots allt ändå inte är för gammal, trevliga nyheter. "Touch" har premiär våren 2012 och är skapad av Tim Kring "Heroes" och ska kretsa kring en far (Sutherland) som har en autistisk son som kan se in i framtiden. Glovers roll kommer att bli som en professor som för studier över barn med speciella förmågor.

Påökning i rollistan får även långköraren "Psych" då serien kommer att få påhälsning av William Shatner. Shatner ska spela Juliets (Maggie Lawson) fifflande far och är det någon som aldrig blir just "too old for this shit" så lär det väl vara den numer 80-årige Shatner.

Mer remakes ska det ju också bli så klart, med inspiration från England förstås. Efter den katastrofala nyversionen av "Skins" som nyligen lades ned så går det nu rykten om att även "Misfits" ska få ta sig över atlanten. Jamen självklart, en succé i hemmalandet som handlar om ungdomar som upptäcker att de besitter superkrafter kan man ju inte bara låta bli att pilla på så här i superhjältetider.

Okej, nu ska jag inte vara helt orättvis, för remaken av "Shameless" hyllades rätt så rejält och även jag måste erkänna att den blev grymt bra. Men jag menar ÄNNU en remake, ÄNNU en superhjälteserie...om ungdomar dessutom, orkar man med det? Nja, jag är skeptisk. Tur att de valde att dumpa horribla "Wonder Woman" i alla fall.

Två teasers har släppts till den fjärde säsongen av "Damages" som börjar att sändas den 13:e juli på DirecTV, ja och vad kan jag säga? En av de absolut bästa serierna kommer äntligen tillbaka och denna gång med underbara John Goodman som gästskådespelare genom hela säsongen; Se trailern här
Underbart!

Avslutningsvis lite goda nyheter angående "The Killing". För det första så ska TV4 börja att sända serien redan nu i sommar, torsdagen den 30:e juni klockan 22:30 närmare bestämt och för det andra så har AMC alldeles nyligen gått ut med att serien får en andra säsong. Detta var rätt så väntat enligt vissa och enligt andra inte alls så självklart. Låter kanske lite motsägelsefullt men serien hyllades starkt i början, nu mot slutet så har den dock fått mer och mer kritik för att vara alldeles för stillastående.

Serien snittar dessutom endast 0,5 miljoner tittare per avsnitt och det är faktiskt mindre än vad nedlagda "Rubicon" från samma kanal hade, så en förnyelse kanske ändå inte var helt självklar. (Hade den tillhört Fox eller NBC så hade den varit rökt) Hursomhelst, en andra säsong blir det och fansen jublar!

| 15 juni 2011 20:01 |