Film

Skribent

MovieZine

1 januari 2023 | 11:00

Fira in nya året med Johan Falk – alla filmerna nu tillgängliga hos C More

Alla 20 actionladdade filmer om Jakob Eklunds superpolis finns att streama hos C More från och med nyårsdagen.
Filmerna om Johan Falks snutliv i Göteborg blev en omåttligt populär serie som mynnat ut i så mycket som 20 filmer. Filmserien där vi får följa GSI-teamet (Gruppen för särskilda insatser) har kommit och gått hos flera streamingtjänster men från och med den 1 januari har de nu hittat till C More.
 
Originaltrilogin som startade med ”Noll tolerans” och som följdes upp med ”Livvakterna” samt ”Den tredje vågen” finns sedan tidigare hos streamingtjänsten – nu får de alltså sällskap av alla de 17 GSI-filmerna.
 
Joel Kinnaman som polisens infiltratör, Frank Wagner. Baserad på en verklig polis.
 
Så nu har du möjligheten att återbesöka (eller bli invigd till) Johan Falks actionbestyr i kampen mot västkustens organiserade brottslighet. Se gärna filmerna i rätt ordning. Filmseriens skapare Anders Nilsson sa tidigare så här i en kommentar till MovieZine.
 
– Ju längre man kommer in i serien, desto mer märker man att allt är en sammanhängande historia. Men filmerna gjordes ursprungligen så att man kunde se dem en och en, och i vilken ordning som helst. Alla filmer har egna separata case. Men allra mest utbyte får man alltså om man ser dem i ordning.
 
 
Många kända skådespelare syns i filmerna varav Joel Kinnaman är en av dem – han dyker upp som polisens infiltratör i en rollinsats som gav honom en rejäl skjuts i karriären. Och vad vore en lång filmserie utan en återkommande ärkeskurk? Seth Rydell (spelad av Jens Hultén) är gängledaren som gör livet surt för Jakob Eklunds protagonist.
| 1 januari 2023 11:00 |