Film

Skribent

Mats Karlsson

28 juli 2010 | 13:37

Fincher om "The Girl with the Dragon Tattoo"

Fincher kommer snart till Sverige och säger att han bara tänker spela in en film i taget.

David Fincher som ska regissera "The Girl with the Dragon Tattoo", den första remaken av "Män som hatar kvinnor" gästade Comic-Con och där fick MTV chansen att prata med honom om den kommande Stieg Larsson-filmatiseringen.

Fincher är känd för att vara fåordig till pressen och när han svarar är det kort och koncist. Han levde upp till sitt rykte även denna gång och avslöjade inte så mycket om hans planer för filmen. Men han berättade var någonstans i Sverige han planerar att spela in.

- Stockholm, Uppsala och i norr. Det är ett måste. Eller ska man spela in filmen i Seattle? Seattle Noir, skojade Fincher.

Fincher ville inte saga om han hade hittat sin Lisbeth Salander än, men han sa att det lutar åt att det blir antingen en helt okänd eller en etablerad skådespelare. Fincher berättade också att varken han eller Sony hade några planer på att spela in samtliga filmer samtidigt.

- Nej, det finns inga sådana planer just nu. Man måste göra en film som folk vill se innan man kan göra en uppföljare, berättar Fincher.

"The Girl with the Dragon Tattoo" får premiär 21 december 2011.

| 28 juli 2010 13:37 |