Film

Skribent

Mats Karlsson

19 augusti 2010 | 11:17

Fincher drar till Segersta

I Segersta, strax utanför Bollnäs i Hälsingland letar man efter potentiella inspelningsplatser för "The Girl with the Dragon Tattoo".

Enligt pressmeddelandet ska inspelningarna av "The Girl with the Dragon Tattoo" dra igång under september månad och det betyder att det är bråda dagar för filmteamet och det svenska produktionsbolaget Yellowbird.

Just befinner sig Ola Rotz och Thomas Lothström i Segersta utanför Bollnäs för att söka efter inpelningsplatser.

- Ett hett tips är att ha ögonen uppe för vad som händer runt Segersta framöver, säger Ola Rutz, till tidningen Hela Hälsingland.

Killarna Thomas Lothström och Ola Rutz jobbar åt det svenska produktionsbolaget Yellow Bird Productions somi sin tur rapporterar vidare till Sony Pictures i USA.

 - Jag har jobbat med svensk film i 20 år och ska man göra en kortfattad jämförelse så är allt fem gånger så stort när Hollywood drar i gång, säger Ola Rutz. I Sverige anpassar man oftast manus efter de förutsättningar man har, men här tvekar man inte att ändra på förutsättningarna.

Men trots att killarna är ansvariga för att hitta rätt plats åt Finchers filmteam har de ingen aning vart det leder.

- Men i själva verket vet inte vi så mycket om vad som beslutas på högre ort, säger Thomas Lothström. Och vi kan heller inte säga med säkerhet att det verkligen kommer att bli något av den här inspelningen.

Men enligt Fincher ska delar av inspelningen äga rum någonstans i Norrland, men även i Uppsala och i Stockholm.

- Låt oss säga att vi har en hel del indikationer på att det kommer att förläggas inspelningar till södra Hälsingland., konstaterar Ola Rutz. Och med det menar han också bärande scener, där filmens stora stjärnor finns på plats.

| 19 augusti 2010 11:17 |