Film

Skribent

MovieZine

11 november 2021 | 16:00

"Finch" är Apples mest sedda originalfilm

Tom Hanks med hund och robot - receptet på en streamingsuccé.
Nya filmen "Finch" med Tom Hanks har blivit en tittarsuccé för Apple TV+ under helgen. Några exakta tittarsiffror har inte släppts, men Variety skriver att det charmiga sci-fi-dramat - om en uppfinnare som bygger sig en robotkompis - har slagit rekord hos den ännu relativt lilla streamingtjänsten.
 
 
Deras mest sedda film innan var krigsdramat "Greyhound", också den med Tom Hanks i huvudrollen. Och deras fina samarbete fortsätter snart med serien "Masters of the Air" som han är med och producerar tillsammans med Spielberg - räkna med premiär under 2022.

Apple TV+ har två år på nacken och har hittills lockat publik med kritikerhyllade serier som "Ted Lasso" och "The Morning Show" samt påkostade sci-fi-serier som "Invasion" och "Foundation".
 
 
Fler stora originalfilmer är dock på gång. I vinter släpps sci-fi-dramat "Swan Song" med Mahershala Ali och Joel Coens Shakespeare-tolkning "The Tragedy of Macbeth". Nästa år väntar Martin Scorseses nya thriller "Killers of the Flower Moon" med Leonardo DiCaprio och Robert De Niro i rollistan, nästan garanterad att slå nya tittarrekord på Apple TV+.
 
| 11 november 2021 16:00 |