Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

27 maj 2017 | 21:20

Fina dokumentären "King of Kong" blir... musikal

Kampen mellan Steve Wiebe och Billy Mitchell om världsrekordet i "Donkey Kong" ska inta scenen.
"King of Kong" släpptes år 2007 och dokumenterar hur den sympatiske uppstickaren Steve Wiebe efter år av träning lyckas slå världsrekordet i det gamla arkadspelet "Donkey Kong", för att mötas av en värld av misstro. En mycket bra film för alla med det minsta intresse av TV-spelshistoria, eller bara med ett intresse av hjärtvärmande historier i största allmänhet.
 
Nu ska dokumentären bli musikal. Regissören Seth Gordon, som nyligen stått för både "Horrible Bosses" och bioaktuella "Baywatch", säger så här i en intervju med IGN:
 
- Ja, några manus har skrivits, vi håller faktiskt på med en musikal just nu, vilket känns fantastiskt. Jag tycker att materialet passar bra för det. Det är melodramatiskt, och så många av karaktärerna är faktiskt musiker på riktigt, och musiken i spelen de spelar är också av stor vikt.
 
Inte nog med en musikal dock, även en fullfjädrad långfilm diskuteras. Men med en oväntad tvist:
 
- Om vi skulle få göra filmen så skulle jag vara öppen för det, men jag har alltid tyckt att det vore häftigt att se händelserna från Billys perspektiv då istället. För om inte annat så trodde han väldigt starkt på sin version av historien, så jag skulle vilja utforska den delen.
 
För de av er som inte är bekanta med dokumentären kan jag nämna att Billy alltså var dokumentärens klara antagonist, medan Steve fick spela hjälte. Något som också debatterats i efterhand. Hur som helst, om du söker efter en fin dokumentär att kolla in nu i helgen så kan jag varmt rekommendera "King of Kong".
 
Har du sett "King of Kong"?
| 27 maj 2017 21:20 |