Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2021 | 19:00

"Filmer vi minns" är tillbaka med fyra nya avsnitt i juli

Netflix bjuder på en nostalgisk djupdykning i våra barndomsfavoriter som "Jurassic Park" och "Forrest Gump".
Om bara några veckor är den nördigt underhållande dokumentärserien "Filmer vi minns" tillbaka med en andra säsong (eller tredje, beroende på om man nu räknar "Julfilmer vi minns" som fristående). Även den här gången spolar man tillbaka videobandet och bjuder på ett nostalgiskt djupdyk i fyra favoritfilmer från 80- och 90-talet.

Det blir bland annat snack om den romantiska komedin "Pretty Woman" där Julia Roberts slog igenom, Spielbergs banbrytande äventyr "Jurassic Park" får sitt egna avsnitt liksom Zemeckis ambitiösa drama "Forrest Gump", och så avslutas tidsresan så passande med klassikern "Tillbaka till framtiden".
 
 
I sin första säsong (släppt i november 2019) tog "Filmer vi minns" upp fyra av 80-talets stora kultfilmer, bland annat "Die Hard" och "Dirty Dancing". I bonussäsongen "Julfilmer vi minns" låg fokus på "The Nightmare Before Christmas" och "Elf".
 
Via intervjuer med inblandade, unika anekdoter och sällsynta bakom-klipp målar filmskaparna upp en bild av en ofta komplicerad och problemkantad arbetsprocess som ligger bakom några av tidernas stora succéfilmer. 
 
Och än återstår många fler filmer som vi minns - och vill veta mer om. Det ryktas om att kommande säsonger ska täcka heta VHS-titlar som "Aliens", "Robocop", "Fredagen den 13:e" och "En prins i New York".
 
Se trailern till säsong 2:
 
 
De fyra nya avsnitten av "Filmer vi minns" släpps på Netflix 21 juli. 
| 29 juni 2021 19:00 |