Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 juni 2013 | 11:01

Filmen om Han Solo kan komma 2016

Källor i "Star Wars"-svängen berättar att den första av spinoff-filmerna handlar om Han Solo och Chewbacca.

Vad vi vet om de nya Star Wars-filmerna hittills: det blir en ny trilogi, med J.J. Abrams som regissör till åtminstone den första filmen. Däremellan kommer det fristående filmer som fokuserar på enskilda karaktärer ur Star Wars universum. Disney har tidigare bekräftat att man planerar en ny film om året, med start 2015.

Vad man nu tror sig veta: Han Solo och Boba Fett nämns som de som ska få sina egna filmer. Den första kommer att handla om den kaxige galaxhjälten Han, hans relation med lurvige Chewbacca och hur de fick rymdskeppet Millennium Falcon.

Det är sajten Joblo som talat med källor inom produktionen, som berättar att det är en Han Solo-rulle vi ska se fram emot på bioduken år 2016. Karaktären gjordes odödlig i originaltrilogin där en ung Harrison Ford spelade honom. Med andra ord låter det som att Yodas egna historia får vänta. Men vi behöver nog inte påpeka att det här är rykten som ännu inte bekräftats av Disney eller Lucasfilm, mycket kan hända.

Just nu ligger all fokus på "Star Wars: Episode VII" som börjar filma i Storbritannien i början av nästa år, och letar skådespelare för fullt. Filmen väntas få premiär sommaren 2015.

Följ allt om de nya filmerna på vår Star Wars-sajt »

| 23 juni 2013 11:01 |