Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 februari 2024 | 12:30

Filmbolaget Lionsgate planerar ny version av ”American Psycho”

Nästa film att få en reboot, remake eller liknande är 2000 års skräcksatir ”American Psycho” om psykotiske seriemördaren Patrick Bateman.
Bret Easton Ellis roman ”American Psycho” chockade världen när den 1991 kom ut med sina väldetaljerade skildringar av brutala kvinnomord. Filmatiseringen 2000 var därför en efterlängtad sådan och huvudrollen som psykotiske seriemördaren och affärsmannen Patrick Bateman en eftertraktad roll.
 
Det var slutligen Christian Bale som vann rollen och fick ett välförtjänt genombrott. Filmen regisserades av Mary Harron och blev både en framgång på biograferna och en ofta citerad och parodierad kultfilm.
 
Nu ser det ut som om Batemans massaker ska dammas av när filmbolaget Lionsgate synar en ny version av historien. Enligt filmkritikern Jeff Sneider så har man inte börjat ta emot pitchar än så länge men är öppna för att hitta en manusförfattare som kan hitta en ny vinkel på berättelsen som utspelas i New Yorks yuppievärld på 1980-talet.
 
Detta kan bli intressant även om det blir svårt att överträffa Bales ikoniska insats i originalfilmen och även Harrons suveräna tolkning av materialet. Val av skådespelare och regissör är mer relevant än någonsin. Men det kan inte heller bli värre än den usla direkt-på-video-uppföljaren ”American Psycho 2” med Mila Kunis...
 
Se trailern till originalfilmen här:
 
 
Ser du fram emot en ny version av ”American Psycho”?
| 24 februari 2024 12:30 |