Skribent

Alexander Svensson

31 oktober 2023 | 22:00

Filmadaptionen av "Ghost of Tsushima" rör sig framåt - manuset är klart

Blir detta nästa stora TV-spelsadaption?
Det episka spelet “Ghost of Tsushima” släpptes till Playstation år 2020 och blev en kritisk och kommersiell framgång. En filmadaption kom snabbt på tal, med Chad Stahelski (“John Wick”) i regissörsstolen. Nu har Stahelski i intervju med Screen Rant gett en uppdatering om filmens status.
 
- Vi har ett manus, vi är väldigt nära att få ihop saker och ting. Filmutveckling är alltid knepigt, det är studios, det är strejker, och tillgänglighet och scouting. Man måste vilja något till att existera. Jag tror att de två projekt som jag står närmast och är mest intresserad av är “Highlander” och “Ghost of Tsushima”. Bägge är fantastiska, fantastiska franchises, berättelsen i Ghost är en av mina favoriter någonsin.
 
Stahelski har, som han själv säger, ett par bollar i luften för tillfället, då han inte bara är involverad i “Ghost of Tsushima” utan även ska regissera en reboot av "Highlander" med Henry Cavill i huvudrollen. Två intressanta projekt, som förhoppningsvis kan lyfta när strejken i Hollywood väl är över.
 
Spelet “Ghost of Tsushima” följer samuraien Jin Sakai som förlorar allt när mongolerna invaderar ön Tsushima under den första mongolinvasionen av Japan. Han försöker bygga en motståndsrörelse, och måste hitta balansen mellan att å ena sidan göra vad som krävs för att sparka ut mongolerna och å andra sidan följa samuraiens hederskod.
| 31 oktober 2023 22:00 |