Spel

Skribent

Jerry Fogselius

8 april 2019 | 08:30

Film om skapandet av "For Honor" finns nu på Netflix

Dokumentären "Playing Hard" följer den fyra år långa spelutvecklingen.
"For Honor" är ett actionspel där samurajer, riddare och vikingar slåss mot varandra. Det låter kanske inte som världens bästa spel (och det är det inte heller), men de timmar jag själv har ägnat åt Ubisofts svärdslagsmål har faktiskt varit riktigt underhållande. Spelet släpptes för drygt två år sedan och har kontinuerligt fått nytt innehåll, för att hålla "For Honor" levande under längre tid. Inte helt olikt framgångsreceptet för "Rainbow Six Siege", även det ett Ubisoft-spel med multiplayerfokus som ofta uppdateras med nya karaktärer och kartor..
 
Nu har dokumentären "Playing Hard" släppts på Netflix, som tar med oss bakom kulisserna på en av världens största spelstudios under den fyra år långa utvecklingen av "For Honor". I filmen får vi bland annat möta regissören Jason VanderBergh, producenten Stéphane Cardin och kommunikationsansvarige Luc Duchaine – som allihop kämpar för att göra ett så bra och framgångsrikt spel som möjligt.
 
För spelfantasten i allmänhet och "For Honor"-nörden i synnerhet, lär dokumentären vara en intressant inblick i hur spelskapande kan se ut idag. Här nedan kan du se en trailer för "Playing Hard":
 
 
Spelar du "For Honor"?
| 8 april 2019 08:30 |