Film

Skribent

Veronica Wiklöf

26 maj 2021 | 10:30

Charlize Theron surfar på jämnställdhetsvågen

"Mulan"- regissören Niki Caro och Charlize Theron kommer återigen att arbeta tillsammans i en ny film om jämnställdhet i surfingvärlden som ges ut av Netflix.
Charlize Therons produktionsbolag Denver and Delilah och regissören bakom "Mulan", Niki Caro, arbetar tillsammans på en film om jämställdhet i surfingvärlden. Dramafilmen, som ännu inte har något namn, kommer att släppas av Netflix, skriver Deadline.
 
Den är baserad på en artikel från New York Times som handlar om fyra kvinnliga stjärnsurfare som kämpar för att få tävla i så kallade "Big-wave"-tävlingar. Big-wave är en stor händelse i surfingvärlden, där de tävlande jagar de största (och farligaste) vågorna. 
 
Manuset skrivs av Becky Johnston som bland annat skrivit manuset till "Sju år i Tibet" (1997). Filmen kommer att följa de fyra kvinnorna som skapar ett starkt band med varandra medan de surfar i världens farligaste platser, samtidigt som de kämpar för sin rätt för att få tävla i Big-wave.
 
Theron och Caro har tidigare gjort filmen "North Country" (2005), där Caro regisserade och Theron spelade en kvinna som kämpar för kvinnors rättigheter inom gruvindustrin.
| 26 maj 2021 10:30 |