Film

Skribent

MovieZine

18 december 2020 | 13:20

Ny film med "Lassemajas detektivbyrå" på bio 2022

SF Studios producerar "LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta" i regi av Tina Mackic.
SF Studios meddelar idag sina planer för den nya biofilmen "LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta". Inspelningen startar under våren 2021 och premiären planeras till sportlovet 2022. I rollerna som Lasse och Maja återser vi Nils Kendle och Polly Stjärne som spelade i senaste publiksuccén "LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet".

För regi står filmdebuterande Tina Mackic. Hon är manusförfattaren, TV-producenten och regissören bakom karaktären Sommarskuggan som blivit en beständig karaktär i SVT-programmet Sommarlov.

- Det känns fantastiskt att få dyka in i LasseMajas universum där det alltid ligger ett mysterium och lurar, säger regissören Tina Mackic i ett pressmeddelande.

- Jag ser fram emot att mystifiera skurken - att bygga upp spänning, göra ett klurigt mysterium och gömma ledtrådar. Sen ska det bli roligt att filma på min hemmaplan, fortsätter Tina som kommer från Västkusten där filmen kommer att spelas in.

Manuset till den nya filmen är skrivet av Mattias Grosin och Henrik Engström - samma duo som låg bakom den senaste filmen om LasseMaja. Biopremiär blir det i februari 2022.
 
 
29 böcker har hittills getts ut om LasseMajas Detektivbyrå, skapad av författaren Martin Widmark och illustratör Helena Willis. De har nyligen också filmats som tv-serie på C More, då med helt andra skådespelare.
| 18 december 2020 13:20 |