Film

Skribent

Josefine Krischausky

18 januari 2022 | 20:20

"Fifty Shades of Grey"-skådisen är ny favorit till rollen som James Bond

Vem som tar över efter Daniel Craig är ännu långt ifrån säkert, men Jamie Dornan är det senaste namnet att inta topplistan över kandidater.
Diskussionen om vem som ska bli näste man i rollen som James Bond, och därmed ta över det stora ansvaret från Daniel Craig, är inte över än. Nu har Jamie Dornan, mest känd som Christian Grey i "Fifty Shades of Grey"-filmerna, dykt upp som ytterligare ett favoritnamn. 
 
Den 39-årige nordirländaren är inte helt ny på listan över kandidater, men har plötsligt fått en mycket högre placering. Brittiska Daily Express uppmärksammade nyligen att Dornans odds, hos det stora bettingbolaget Ladbrokes, på kort tid hade gått från 40/1 till 10/1. Sedan dess har de höjts ytterligare, till 8/1.
 
 
Sedan "Fifty Shades"-trilogin nådde sitt slut har Dornan synts i bland annat "Robin Hood" och "A Private War". På filmfronten är han närmast aktuell med en roll i "Belfast", Kenneth Branaghs Oscarstippade drama. 
 
Vad som dock tros ha höjt skådespelarens chanser för rollen som James Bond är hans medverkan i tv-serien "The Tourist". I miniserien, som började sändas den 1 januari i år, spelar Dornan en man som vaknar upp utan minne efter en bilkrasch, och måste återfinna sin identitet innan det förflutna hinner ikapp. 
 
Bland de största favoriterna för rollen finns fortfarande "Familjen Bridgerton"-skådespelaren Regé-Jean Page, tillsammans med namn som Tom Hardy, Henry Cavill och Richard Madden. Högt upp på listan finns också Tom Hopper, känd från bland annat "The Umbrella Academy", som för ett tag sedan dök upp som en ny toppkandidat
| 18 januari 2022 20:20 |