Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 december 2023 | 10:00

5 tv-spel som förtjänar en sista chans att bli film igen

Genom åren har vi fått en mängd dåliga tv-spelsfilmer, men likt Super Mario så kanske vissa spelserier förtjänar en ny chans på stora bioduken.
Häromveckan gick vi igenom de absolut sämsta tv-spelsfilmerna någonsin. Nu vrider vi strålkastarljuset mot de spelen som blev film, men som inte nådde hela vägen fram.
 
Tänk er “Super Mario Bros” från 1993 och sedan nya “Super Mario Bros. Filmen” - vilka spelserier förtjänar den typen av försoning?
 
 

 

“Hitman” - spelen om agent 47 måste ta en titt på “John Wick”

 
Vi har nu fått två filmer om den skalliga lönnmördaren. Timothy Olyphant och Rupert Friend har fått äran att ta på sig en bald cap - men ingen av filmerna har fångat spelseriens briljans.
 
Det är inte en komplicerad premiss - en lönnmördare ger sig ut och mördar, så det borde inte vara alltför svårt. Titta bara lite på “John Wick”-filmerna för inspiration till actionsekvenserna.
 
 

 

“Resident Evil” - hur svårt kan det vara att göra underhållning med zombies?

 
Vi har nu fått sju spelfilmer, fyra animerade rullar, och två serier om zombiespelen “Resident Evil”. Tyvärr har allting varit extremt dåligt och bleknar i jämförelse med spelserien.
 
Capcom måste kapitalisera på zombiehypen som fortfarande pågår. “The Walking Dead” fortsätter i en mängd olika spinoffs och “The Last of Us” var en megasuccé på HBO Max.
 
 

 

“Max Payne” - utan Mark Wahlberg, Mila Kunis och Ludacris

 
En polis kommer hem och hittar sin fru och bebis mördade. Det är så berättelsen om Max Payne börjar och när spelet skulle bli film fick Mark Wahlberg äran att spela huvudrollen.
 
Men i denna actionrulle är rollistan helt fel. Det finns ett mörker runt Max Payne som Marky Mark inte har kalibern att omfatta. Sätt en duglig skådis i huvudrollen så är filmen nästan klar.
 
 

 

“Silent Hill” - låt japanerna ta över den psykologiska skräcken

 
Två filmer om den tysta staden har vi redan fått, och nu jobbar man i det sista på “Return to Silent Hill”. Alla av dessa filmer har varit västerländska och ingen har förstått japansk skräck.
 
Varumärket “Silent Hill” har senaste åren varit som ett sjunkande skepp. Konami borde låta typ “The Grudge”-regissören Takashi Shimizu ta sig an denna ikoniska skräckserie.
 
 

 

“Far Cry” - gör raka motsatsen till förra filmen

 
Mycket har hänt sedan “Far Cry”-filmen från 2008. Uwe Boll regisserade och berättelsen är en adaption av det första spelet. Sedan dess har varje nytt spel bytt miljö och karaktärer.
 
För “Far Cry”-soppan behöver vi ingredienserna ett naturskönt område, någon som härjar där, och en hjälte som vill störta denna skurk. Bör inte vara svårt att göra en bra film om det.
 
Vilket spel tycker du borde bli film igen?
| 28 december 2023 10:00 |