Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 april 2017 | 22:10

Fem skådisar i "Game of Thrones" får rekordhöga löneförhöjningar inför slutet

Men vad säger detta om resterande huvudkaraktärers överlevnad i säsong 7 och 8?
Som om det inte vore nog att vara ett av de ansikten som är mest förknippade av alla med "Game of Thrones", har fem av huvudrollerna fått en sådan galen löneförhöjning inför de sista säsongerna att det slår alla rekord i tv-historien med råge. Hur låter 2,5 miljoner dollar per avsnitt?
 
De lyckliga fem är Cersei, Jon Snow, Daenerys, Tyrion och Jaime. Men frågan som vi andra ställer oss omedelbart är naturligtvis vad detta skvallrar om deras fortsatta övelevnad - och vad det indirekt säger om resten som inte får mer betalt?
 
I trailermaterialet inför säsong 7 lyfts Cersei, Jon och Daenerys fram, men vi får väl anta att Tyrion och Jaime också har en hel del kvar att göra innan slaget om tronen är över. Tyvärr gör de nya kontrakten att lite av spänningen försvinner. Men hur ser det ut för till exempel Arya, Sansa, Littlefinger och Theon Greyjoy?
 
Det går till exempel att resonera att Arya och Sansa inte kan förvänta sig samma rekordhöga löneökning som de lite äldre och mer etablerade skådespelarna fått och att det därför inte säger något om huruvida de hänger löst eller inte, medan karaktärer som Littlefinger och Theon kanske bör se sig en extra gång över axeln när vi rör oss in i seriens 13 sista avsnitt.
 
Det tidigare lönerekordet per avsnitt hölls av Jennifer Aniston och gänget, som fick 1 miljon dollar per avsnitt under den sista säsongen av "Vänner". De 2 miljoner som toppskådisarna i Westeros kan avnjuta nu kan låta hutlöst mycket, men HBO måste göra allt de kan för att försäkra sig om att deras viktigaste namn i deras största serie någonsin håller sig tillgängliga för resterande säsonger genom att ge dem ett erbjudande som få kan toppa - eller motstå.
 
| 25 april 2017 22:10 |