Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

13 januari 2024 | 14:01

"Fast X Part 2" får mindre budget - Universal drar i handbromsen

En av Universals största kassakor börjar torka ut.
Om det är något "Fast and the Furious"-serien är kända för är att serien för varje film blir större, löjligare och mer bombastisk. Dark Horizons rapporterar att Universal nu drar i handbromsen för att reglera nästa films budget efter "Fast X" kostade hela otroliga $340 miljoner att producera.
 
Universal vill att notan för nästa film hamnar runt $200 miljoner (eller mindre) och tänker därför att filmen ska gå tillbaka till sina rötter. "Fast X" drog in svaga $714,6 miljoner så det är fullt förståeligt att Universal vill dra ner på kommande films kostnader. 
 
Detta genom att fokusera på en stor händelse - endast en kupp/race istället för utspridda händelser på en global nivå. Man har tio filmer senare äntligen kopplat att större inte alltid innebär bättre. Vin Diesel kommer tillbaka i rollen som Dominic Toretto för en sista gång till skillnad från tidigare uppgifter som hintade om en eventuell tolfte (!!) film. 
 
Överraskande nog funderar Universal på att inte fokusera på Jason Momoas superskurk Dante Reyes om detta blir den sista filmen. Han kommer få en mindre roll och fokuset kommer istället skifta till en ny bad guy. Senaste filmen slutade med en gigantisk cliffhanger samtidigt som man ännu en gång återupplivade döda karaktärer. Filmen beräknas få premiär 4 april 2025.  
 
Gör Universal rätt som drar i handbromsen? Kommentera nedan. 
| 13 januari 2024 14:01 |