Film

Skribent

Thomas Linnaeus

24 juli 2023 | 12:05

“Fast X"-regissören är sugen på att göra film om “Fortnite”

Louis Leterrier avslöjar att “Fortnite” är otroligt och en film om spelet skulle vara “proppad med action”.
“Fast X”-regissören Louis Leterrier har redan börjat tänka på nästa projekt efter kommande “Fast X Part 2”. På en panel under San Diego Comic-Con avslöjade regissören att han skulle vilja göra film av multiplayer-spelet “Fortnite”, skriver Flickering Myth.
 
I “Fortnite” finns det tre olika spellägen, och i det största, “Battle Royal”, släpps man ner från ett flygplan i en stor värld tillsammans med jättemånga spelare. Och likt de japanska “Battle Royal”-filmerna, så måste man döda varandra och den som sist är kvar vinner hela matchen.
 
Varför vill Leterrier göra film av just “Fortnite” då?
 
- För att spelet och karaktärerna är otroliga, och det finns så mycket mer att berätta. Filmen skulle vara helt proppad med action, berättar regissören.
 
“Fortnite” kom 2017 och blev en dundersuccé först när “Battle Royal”-läget släpptes under hösten samma år. Filmer såsom “Avengers: Endgame”, “Uncharted” och Christopher Nolans “Tenet” har synts i Fortnite på olika sätt för att marknadsföra dessa produktioner.
 
Idag spelar cirka 250 miljoner personer i månaden “Fortnite”, och 10 procent av av dessa kör dagligen. Efter succérna med både “Super Mario Bros. Filmen” och “The Last of Us” är det inte konstigt att man vill heta fler spel att göra TV eller film av.
 
Vilket spel hade du velat se som film?
| 24 juli 2023 12:05 |